PC'lerin kaçta kaçı Windows 7'ye hazır?

Windows 7'yi kaldıran PC sayısı, bir bilgisayarın ekonomik ömrü ve XP'nin ölümü... Hepsi bu haberde!

Windows 7'ye büyük geçiş

Şirketler eskiyen Windows XP'den Windows 7'ye geçiş hazırlığında. Yapılana araştırmalar şirketlerde mevcut bulunan masaüstü ve dizüstü bilgisayarların yüzde 88'inin Windows 7'yi destekleyebileceğini gösteriyor. Bu da donanımın Windows 7'ye geçişte önemli bir engel olmadığını anlamına geliyor.

Bununla birlikte şirketleri düşündüren eskiyen donanımların artan bakım ve amortisman masrafları oluyor. Eldeki donanımı kullanmak ekonomik bir tercih gibi görünse de bakım ve arıza masrafları hesaplandığında bu her zaman karlı bir tercih olmuyor. İşte bu yüzden yeni Windows'un çıkışıyla birlikte geçiş kararı alan şirketler, bu değişim esnasında yeni donanım almayı da değerlendiriyorlar.

Mevcut ekonomik krizin ertelettiği yeni donanım alımları, Windows 7'ye geçiş esnasında aradan çıkartılabilir. Bununla birlikte elindeki donanımı tutmaya karar veren şirketlerin yaptığı araştırmalar, uygun olmayan donanımlarının da basit bir bellek artırımı ve daha büyük bir sabit disk ile Windows 7'yi kaldıracağını gösteriyor.

Haberin devamında: Bir PC'nin ekonomik ömrü ne kadar?

Bir PC'nin ömrü ne kadar?

Bir PC'nin ömrü ne kadar?
Bilgisayarların ekonomik ömrü belli

Şirket lisansına sahip 51 milyon Microsoft müşterisi, Windows 7'ye erken sahip olma hakkına sahip. Ancak şirketlerin test süreci uzun sürüyor ve geniş çaplı geçişler önümüzdeki aylara yayılacak.

Bakım masrafları meselesinin detaylarına gelirsek, Softchoice firmasından Dean Williams "Bir bilgisayar ömrünün 42 ayını geride bıraktığında, destek masrafları ve risk büyük miktarda artar" diyor. Bu görüş 285 Amerikan şirketinde, 450.000 PC üzerinde yapılan araştırmalara dayanıyor.

"Bu noktada arızalardan kaynaklanan üretkenlik kaybı, yeni donanım alınmamasından yapılan tasarrufla kafa kafaya geliyor" diye ekleyen Williams, bir yerde bu bilgisayarların üretim aracı olduğunu hatırlatıyor. Bozulan bilgisayarlar yüzünden harcanan zaman gerçekten de çok büyük bir kayıp.

XP ne zaman bitiyor?

XP ne zaman bitiyor?
Wndows XP'nin sonu belli oldu

Softchoice araştırması başta belirttiğimiz gibi şirket bilgisayarlarının yüzde 88'inin Windows 7'nin sistem gereksinimlerine sahip olduğunu gösteriyor. Kalan yüzde 12 ise daha fazla bellek ve sabit disk alanına ihtiyaç duyuyor.

Vista için bu oran bundan üç yıl önce sadece yüzde 50'ydi. Bu oran da Vista'nın neden beklenen başarıyı yakalayamadığını açıklıyor: zamanına göre yüksek sistem ihtiyaçları. Şirketlerde dizüstü ve masaüstü bilgisayarların kullanılan yüzde 93'ünde XP kullanılıyor. Vista'nın kullanım oranı sadece yüzde 3. XP'nin desteği ise Nisan 2014'te tamamen bitecek. Şirketlerin 2012'ye kadar XP yerine Windows 7'ye geçmiş olması bekleniyor.

Williams'a dönersek "5 yıldan daha eski bir bilgisayarı olanın endişesi Windows 7 kurup kuramayacağı değil, o bilgisayarla işini görüp göremeyeceği olmalıdır" diyor.

Okuyucu Yorumları