PC'mizi çöpe çevirecek Facebook bombası!

Facebook son bombasını patlattı ama bu bomba, çok yakında PC'mizi çöpe çevirebilir!

PC'mizi çöpe çevirecek bomba!

Geçtiğimiz günlerde Facebook yeni e-posta hizmetini kullanıcılarına duyurmuş ve davetiye dağıtarak kullanıma açmıştı. Facebook'un yenilenen bu mesaj özelliği, güvenlik uzmanlarına göre spam'cılar için çekici bir hedef olacak. Facebook ise spam filtrelemede yeni önemler aldıklarını söylerek kendini savunuyor.

Antivirüs şirketi Sophos'ta görevli güvenlik uzmanı Chet Wisniewski'ye göre, e-posta özelliğinin eklenmesiyle spammer'lar kullanıcıya ulaşmak için yeni bir yola sahip olacaklar. "Bildiğim kadarıyla Facebook'un mesajlaşma özelliğinde herhangi bir filtre bulunmuyor" diyen Wisniewski, Facebook mesajlarıyla tekrarlanan saldırılara önceden rastlandığını ve Facebook'un bunları engellemekte zorluk çektiğini hatırlattı.

Bir Facebook sözcüsü ise Wisniewski'ye cevaben, spam korumasını güçlendirmek ve Facebook dışından gelen e-postalardan korunmayı iyileştirmek için üçüncü parti bir şirketle anlaştıklarını söyledi.

Peki Facebook spam'lardan korumak için ne yapacak?

Peki Facebook spam'lardan korumak için ne yapacak?
Facebook'a göre spam mesajlar sorun yaratmayacak...

Facebook, kullanıcıların gelen kutusunda hangi mesajları göreceğini 'Sadece arkadaşlar' veya 'Arkadaşlarımın arkadaşları' seçenekleri ile kısıtlamasına izin verecek. Fakat bu kişiler dışından gelen e-postalar varsayılan olarak 'Diğer' olarak etiketlendirilecek. Tabi ki bu, kırılan hesaplardan gönderilen spam ve zararlı yazılımları engellemek için yeterli bir çözüm değil.

Facebook ise varolan teknolojilerinin, kırılmış hesapları ve bunlardan gönderilen spam mesajları algılayabildiğini söylüyor ve ekliyor: "Sistemlerimiz şüpheli davranışları otomatik olarak algılıyor ve örneğin kısa zamanda gönderilen çok fazla mesaj veya zararlı linkler içeren mesajlar algılandığında, benzer mesajların tümü otomatik olarak siliniyor. "

Wisniewski son olarak zayıf halkanın teknoloji değil kullanıcılar olduğunu söyledi ve kullanıcıların dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Okuyucu Yorumları