PC'niz için İsviçre çakısı kiti!

Bu makalemizde paylaştığımız araçlar İsviçre çakısı gibi pek çok işe yarıyor! İndirin, görün...

PC için İsviçre çakısı kiti!

Özel işler için kullanabileceğiniz sayısız araç var. Ancak neden bilgisayarınızı gereksiz sayıda uygulama ile şişiresiniz ki? İşte her işi gören, çok esnek araçlar!

Dosya yöneticisinden tutunda FTP istemcisine, web radyo kanallarını takibe kadar CHIP Online sizler için en esnek uygulamaları bir araya getirdi.

İnternette sörf yapmak, e-posta yazmak ve okumak, BitTorrent üzerinden download yapmak için farklı uygulamalar kurmanıza gerek yok!

Ücretsiz Opera internet tarayıcı sayesinde bu 3 işi birden yapabilirsiniz. Aynı şekilde sıkıştırma, FTP istemcisi ve dosya yöneticisini birleştiren bir diğer yararlı uygulama ve dahası ile; toplam 5 çok kullanışlı uygulama ile tanışın...

Free Commander

Free Commander
Dosya ve klasör yönetimi

Windows'un kendi dosya yöneticisinden daha iyi bir alternatifiniz var. Free Commander dosya ve klasör yönetimini sayısız kullanıcı için çok daha kolay hale getiriyor.

Örneğin Free Commander ile dosyalarınızın isimlerini kolayca toplu olarak değiştirebilirsiniz. Windows'ta da toplu seçip isim girebilirsiniz ama rakamların () işaretleri arasında olması gibi bir sorun var. Free Commander'da işler olması gerektiği gibi yürüyor. Toplu dosya isimlendirme işleminde oldukça başarılı olması bir yana tek yeteneği bunda ibaret değil.

Bu uygulamanın ikinci yeteneği ise FTP istemcisi olarak kullanılabilmesi. Yani hem Windows masaüstünüzü yönetebilir, hem de kolayca internet sitenizdeki dosyalara erişip istediğiniz gibi değişiklik yapabilir, dosya indirip yükleyebilirsiniz.

Yeni bir FTP bağlantısı seçip şifre ve sunucu gibi bilgileri girerek kaydetmeniz gerekiyor.

Free Commander'ın yetenekleri bitmiyor!

Free Commander'ın yetenekleri bitmiyor!
Sıkıştırılmış dosyalarla da iyi

Free Commander'ın üçüncü yeteneği ise ZIP, CAB ve RAR gibi arşiv dosyalarını kullanabilmesinde yatıyor. Bu sıkıştırılmış dosyaları kolayca ve hozla açabilirsiniz.

Seçeneklerden güvenli ve istediğiniz boyutta parçalara bölünmüş dosyalar da oluşturmanız mümkün. Böylece küçük parçalar halinde interenete yükleyebilir ya da medyalara yazabilirsiniz. İsterseniz açmak için program istemeyen, .exe dosyası şeklinde sıkıştırma da yapabilirsiniz.

Dosyaları bölmek, MD5 checksum'ları oluşturmak ve kontrol etmek, klasörleri senkronize etmek; dosyaları güvenle silmek, entegre dosya göstericisinden yararlanmak, sekmeleri kullanmak gibi daha pek çok yeteneği var.

Download: Free Commander

IrfanView: Sadece göstermekle kalmıyor!

IrfanView: Sadece göstermekle kalmıyor!
Slayt gösterileri hazırlayabiliyorsunuz

IrfanView sadece bir resim gösterici uygulama değil, aslında çok daha fazlası...

Menülerin ardında pek çok resim düzenleme uygulamasına gerek bırakmayan oldukça güçlü özellikler barındırıyor. Eklentiler sayesinde çok daha güçlü ve yetenekli hale geliyor.

IrfanView sayesinde özel bir uygulama olmadan kullanılabilecek slayt gösterleri oluşturabilirsiniz. Bunun için ekranın sağ üstündeki File- Slideshow seçeneğinden faydalanabilirsiniz. Buradan görselleri seçebilir, arkaplana istediğiniz MP3 dosyasını koyabilir ve detayları ayarlayarak hızını belirleyebilirsiniz. Sonra bir exe olarak kaydedebilirsiniz.

IrfanView'ın diğer yetenekleri!

IrfanView'ın diğer yetenekleri!
Görselleri düzenlemek mümkün

IrfanView'in diğer değerli yeteneği, görselleri Save for Web seçeneği ile internet sitelerinde kullanıma uygun olarak kaydedebilmesi oluyor. Dosyaları küçültüyor ama kalitelerini çok düşürmüyor.

Görselleri döndürmek, yönünü değiştirmek, çözünürlük değiştirmek ve istenen boyuta küçültmek bu uygulama ile çok kolay.

Üçüncü en önemli yeteneği ise toplu dosya işleme yeteneği. Dosya formatlarını dönüştürmeniz gerektiğinde kolayca toplu bir şekilde format değiştirebilir, dosyaları yeniden isimlendirebilirsiniz.

Dahası toplu işlem detaylarında çözünürlük, yön ve renk derinliği gibi detayları da ayarlayabilirsiniz.

Download: IrfanView

Opera: Çok yetenekli bir internet tarayıcı

Opera: Çok yetenekli bir internet tarayıcı
Netten tarayıcı ile paylaşabilirsiniz

İnternet tarayıcılar online araçlar ile hayatımızda gittikçe daha önemli bir hal almayı sürdürüyor.

Opera gibi tarayıcılar ise eklentiler olmadan e-posta istemci, sunucu ve BitTorrent istemci gibi yeteneklerle donanmış olarak geliyor. Opera Unite sayesinde bilgisayarınızı bir sunucu haline getirerek internet üzerinden dosya paylaşabilirsiniz. Fotoğraf ve müzik koleksiyonunuzu başka bir araca gerek duymadan yaymak için çok yararlı.

Opera Unite'ı seçip dosyalarınızı da seçtikten sonra bir internet adresi ve şifre elde edersiniz. Bunları arkadaşlarınıza e-posta ile iletebilirsiniz.

Microsoft Outlook ve Mozilla Thunderbird'e alternatif olarak çoklu POP3 ve IMAP hesaplarını oluşturabileceğiniz Opera e-posta sunucusu sayesinde başka bir uygulamaya ihtiyacınız kalmaz. Mesajları filtreleyebilmek, spamden korunmak ve otomatik olarak doğru dosyaları doğru yerlere dağıtmak mümkün.

Opera Mail'ın yavaş bağlantılar için özel bir seçeneği de bütün e-postayı indirmeden ilk 100 karekteri görmenizi sağlıyor.

Opera Widget'lar sayesinde diğer tarayıcılarda olduğu gibi ek yetenekler kazandırmanız mümkündür. Twitter için, resim yapmak için, zamanı görmek, tetris ya da aritmetik için geniş bir Widget çeşitliliği var.

Download: Opera

Glary Utilities ile topyekün temizlik!

Glary Utilities ile topyekün temizlik!
Windows'u hızlandırıyor

Windows zaman geçtikçe hantallaşıyor, bunun en iyi çözümlerinden bir tanesi ise Glary Utilites kullanmak.

İnternette sörf yaparken geride bıraktığınız izleri silmek Glary Utilities ile çok kolay. Nereleri gezdiğiniz ve nelere baktığınız sağlam bir temizlik ile kolay kolay farkedilemez.

Privacy&Security modülleri altından bu araca ulaşabilirsiniz. Clear History, Delete Cookies, Cache ve daha fazla özellik mevcut. Üstelk Windows Media Player, Java, Office, Flash Player ve Windows'un ta kendisi için temizlik seçenekleri mevcut.

Bu araç kitinin bir diğer faydalı özelliği ise bir dosyanın içeriğini AxCrypt sayesinde şireleeyerek saklayabilmesi oluyor. Şifreleyin, saklayın; işte bu kadar basit! Üstelik Glary Tools olmadan açılabilecek şifreli dosyalar oluşturmanız da mümkün.

Windows'un kendi başlatılan programlarını denetleme ve ayarlama seçenekleri mevcut. Ancak Glary Utilities bu işi aha iyi yapıyor. Modules altından "Optimize & Improve" altından Auto Start Manager'ı seçerseniz, Windows'un açılışını yavaşlatan uygulamaları görüp devredışı bırakabilirsiniz. Üstelik by uygulamlar hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Glary Utilities altında bulacağınız diğer özellikler arasında: Drive Cleaner, Uninstall Manager, Registry cleaning, güvenli dosya silme, silinen dosyaları kurtarma, kopya dosya temizleme, boş klasör temizleme, dosyaları ayırma ve birleştirme yer alıyor.

Download: Glary Utilities

VideoLanClient'in yeteneklerini keşfedin!

VideoLanClient'in yeteneklerini keşfedin!
Streaming aktarım imkanı var

Bilgisayarınızda müzik dinlemek ve video izlemek için kullanabileceğiniz sayısız uygulama var. Ancak VLC Player her bilgisayarda bulunması şart bir uygulama olarak dikkat çekiyor.

Bütün formatları açabilen VLC sayesinde başka bir araç aramaya gerek kalmıyor. Ancak yetenekleri bununla sınırlı kalmıyor. Bir bilgisayarın başından kalkıp diğerinde geçtiğinizde her iki PC de kablosuz internete bağlı ise VLC ile streaming video izlemeniz mümkün.

Stream etmek istediğiniz videoyu Media altında streaming seçeneğinden seçmeniz ve daha sonra RTP / MPEG Transport Stream ile isteiğiniz bilgisayara yönlendirmeniz gerekiyor. Diğer CP'nin IP adresini girdikten sonra Stream'e tıklayıp diğer PC'ye geçin. Burada Media- Network Stream altından adres satırına "rtp: / /" yazıp Play'e tıklamanız yeterlidir.

VLC'nin daha başka özellikleri de var!

VLC'nin daha başka özellikleri de var!
Video düzenleyebiliyor

VLC Media Player sayesinde online radyo ve TV kanallarına da ulaşabilirsiniz. View altında PlayList'e tıklamanız yeterlidir. Sol tarafta internet tuşuna tıklamanız ve buradan müzik ve TV kategorilerinden seçim yapmanız yeterlidir. Pek çok kanal var ve çift tıklayarak çalıştırabiliyorsunuz.

İnternet üzerinden gelen bu streaming yayınları kaydetmek için ise sağ fare tuşuyla tıklayıp Save demeniz yeterli.

VLC'nin bir diğer parladığı alan ise videoları çeşitli efektler ve filtreler ile elden geçirmenize imkan tanıması oluyor. Ses ve video çıktılarını değiştirebilme özellikleri arasında görüntüyü oynatma, kesme ya da çeşitli alanlarda parlaklığı, kontrastı ve doygunluğu ayarlama yer alıyor.

Senkronizasyonu bozuk olan ses ve video parçaları ve altyazılar varsa bunu hızı değiştirerek nispeten düzeltebiliyorsunuz.

Download: VLC Media Player

Okuyucu Yorumları