PC'niz istediğiniz gibi açılsın!

PC'nizin nasıl açılmasını istersiniz? Bu minik araç ile Windows PC'niz, istediğiniz gibi açılacak...

Siz nasıl isterseniz...

Sosyal ağlarda gezinmek, çalışmak ve oyun oynamak gibi farklı etkinliklerin tümünü aynı bilgisayarda yapıyorsanız, küçük bir sorun yaşayabilirsiniz. İş yaparken açık olmasını istediğiniz programlar ile sosyal ağlarda arkadaşlarınızla konuşurken kullandığınız programlar farklı olacaktır. Bu sorunu çözmenin en kolay yollarından bir tanesi, Windows'unuzu yeni bir başlangıç profili ile açmaktır.

Sizlere bu yazımızda tanıtmak istediğimiz StartupSelector, başlangıçta çalışan programları farklı yapılandırmalar şeklinde kayediyor. Bu sayede farklı açılış yapılandırmaları arasında kolaylıkla geçiş yapabiliyorsunuz.

Programı ilk açtığınızda şu anki açılış yapılandırma ayarlarınızın toplandığını göreceksiniz. Kendinizi güvene almak için şu anki yapılandırmanızı kaydetmek isterseniz, OK düğmesine basmanız yeterli olacaktır. Aksi halde yapılandırmanın ismini dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. StartupSelector'ün yapılandırmaları silme işlevi sunmadığını söyleyelim.

Bir yapılandırmayı yüklemek istediğinizde alt taraftaki açılır menüde tüm kayıtlı profillerin listelendiğini göreceksiniz. Yapılandırmayı seçin, OK düğmesine basın ve ardından Close düğmesine basın. İşlemi bu sırayla yapmanız önemli.

StartupSelector sayesinde bilgisayarınızı yeniden başlatmadan yeni profiller oluşturabilirsiniz. Yeni bir profil kaydedin ve ardından başlat menüsünden msconfig'i çalıştırın, Başlangıç sekmesine gidin. StartupSelector, bu sekmedeki ayarları kaydetmektedir. Burada değişiklikler yaparak StartupSelector'de yapılandırmanızı kaydedebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları