PC'nizi bu 4 oyun benchmark'ı ile sınayın!

PC'nizin gücünü görmek istiyorsanız, Crysis de dahil, bu 4 oyun benchmark'ını kaçırmayın!

PC'nizin gücünü sınayın!

Grafik kalitesi, bilgisayarlar için büyük önem taşıyor. Zira bilgisayarlar, konsolların aksine sürekli güncelleniyorlar ve en yeni bilgisayarlar PS3 ve Xbox 360'ı ezip geçebiliyor.

Ancak bu gücü çok para harcamadan değerlendirmek ve sınamak zor olabilir. Ancak yazımızda sizlere tanıtacağımız oyun demolarına entegre hız testleri sayesinde PC'nizin hızını ücretsiz olarak sınayabilirsiniz.

Crysis

2007'de yayınlanan Crysis, grafik gücüne en çok ihtiyaç duyan oyunlardan bir tanesi. En yüksek seviye ayarlarda modern bir oyun PC'si bile zorlanabiliyor. Bu ise Crysis'i iyi bir benchmark aracı haline getiriyor.

Crysis singleplayer demo'yu buradan indirebilir, hız testi yapmayı çok kolay hale getiren aracı ise buradan edinebilirsiniz.

Just Cause 2 ve Mafia 2 demoları

Just Cause 2 ve Mafia 2 demoları
Orijinal olarak konsola çıksa da Just Cause 2, PC'deki daha iyi grafikleriye iyi bir test aracı

Just Cause 2

Oyundaki inanılmaz detaylar, onu iyi bir benchmark aracı haline getiriyor. Just Cause 2 sadece Steam üzerinden sunuluyor, bu nedenle öncelikle bir Steam hesabına kaydolmanız gerekiyor.

Orijinal olarak konsola çıksa da Just Cause 2, PC'deki daha iyi grafikleriye iyi bir test aracı

Mafia 2

Mafia 2, çok detaylı karakter modellerine ve iyi grafik efektlerine sahip. Oyunun benchmark seçeneğine menüden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Just Cause 2'de olduğu gibi, bu oyunun demosunu indirmek için de Steam'i kullanmanız gerekiyor.

En son grafik kartları için Tom Clancy's HAWX2

En son grafik kartları için Tom Clancy's HAWX2
Benchmark'ın Nvidia kartlarda daha iyi bir performans verdiği gözleniyor

Tom Clancy's HAWX2

Yüksek seviye detaylı arazilerin bolca bulunduğu HAWX2, DirectX 10'u destekliyor ve doğru ayarları yaptığınızda yüksek seviyede tessellation kullanabiliyor. Bu sayede oyun, yeni ekran kartları için iyi bir benchmark aracı haline geliyor.

HAWX2 benchmark'ını kullanmak çok kolay ve yalnız başına bir uygulama şeklinde buradan indirilebiliyor. Dosyanın boyutu ise 717MB.

Okuyucu Yorumları