PC'nizi korumak için en iyi 11 yazılım!

PC'nizdeki yazılımlar için tek kuruş bile harcamak istemiyorsanız, bu 11 bedava araç tam size göre!

Para harcamak istemeyenlere!

Güvenlik riskleri sizi endişlendiriyor, verilerinizin başına bir şey gelmesinden korkuyorsunuz, ancak elinizi cebinize götürmek de istemiyorsunuz. O halde sizin için bir araya topladığımız 11 ücretsiz güvenlik ve gizlilik aracını gözden geçirmelisiniz. Bu araçlar sayesinde zararlılara karşı korunabilir, WiFi hotspot'larında güvenle internete bağlanabilir, verilerinizi koruyabilir, sabit diskinizi şifreleyebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

Zararlılara karşı korunun

MS Security Essentials: Microsoft'un sağladığı ücretsiz araç, arka planda bekleyerek çalıştırdığınız programları tarıyor ve zararlı olup olmadıklarını denetliyor.

Avast Free Antivirus: Bu hızlı ve ücretsiz antivirüs aracaını kullanmak oldukça kolay. Kurduktan ve ayarlarını yaptıktan sonra gerisini Avast'a bırakabilirsiniz. Araç taramada çok hızlı olduğu kadar sistem kaynaklarının da dostu.

Spybot Search & Destroy: Popüler araç, casus yazılımları temizlemede uzman ve işini oldukça iyi yapıyor.

Hotspot'larda güvende olun - I

Hotspot'larda güvende olun - I
CyberGhost VPN ile hotspot'larda (ve dilediğiniz yerde) internete gerçek IP'nizi gizleyerek girebilirsiniz

Comodo Firewall: Bir güvenlik duvarı kullanarak tehlikeli giden bağlantıları engelleyebilirsiniz. Bir güvenlik duvarı, özellikle giden bağlantılar kurmaya çalışan Trojan'lara karşı etkili olacak, bunun yanında PC'nizin bir botnet'in parçası olmasına da engel olacaktır. Comodo Firewall ise Trojan'ları engelleyerek ve diğer tehditlere karşı gelerek işini oldukça iyi yapıyor. Ancak hangi programların güvenilir olduğunu seçmeniz gerektiğinden başlangıçta sizi biraz uğraştıracağını unutmayın.

Hotspot'larda güvende olun

Kafeler, hava alanları gibi herkese açık yerlerden hotspot'lar yoluyla internete bağlandığınızda gizliliğiniz saldırıya daha açıktır. Zira herhangi biri şifresiz bağlantıya sızarak birtakım verilerinizi ele geçirebilir. Ancak size önerdiğimiz bu yazılımlarla verilerinizi korumanız mümkün.

CyberGhost VPN: Bu araç, internete bağlandığınızda bir özel güvenli ağ oluşturuyor. Tüm yapmanız gereken aracı yükleyip çalıştırmak. Araç, anonim sunuculara bağlanarak gerçek IP adresinizi gizliyor.

Hotspot'larda güvende olun - II

Hotspot'larda güvende olun - II
Firefox için HTTPS Everywhere eklentisi ile HTTPS destekleyen sitelere güvenli bağlantıyı zorlayabilirsiniz

HTTPS Everywhere: Bu ücretsiz Firefox eklentisi ile Facebook, Google Arama, Paypal, TWitter, Wikipedia gibi belirli sitelere her zaman güvenli HTTPS bağlantısı ile bağlanabilirsiniz.

Hotspot Shield: Bu ücretsiz araç, bir hotspot'a bağlandığınızda tüm veri paketlerinizi şifreleyerek sizi koruyor. Aracı yüklerken ek araç çubuklarını yüklememeye dikkat edin. Aracın 5GB'lık bir aktarım limiti bulunuyor.

TrackMeNot: TrackMeNot'un Firefox ve Chrome eklentileri, arama motorlarına rastgele arama terimleri göndererek hakkınızda bir profil oluşturulmasına engel olmaya çalışıyor.

PC'nizi koruyun

PC'nizi koruyun
Secunia PSI ile tüm programlarınızın güncel olduğundan emin olun

PC'nizi koruyun

Web siteleri, ATM'ler, e-posta hesaplarınız ve daha fazlası için kullandığınız birçok parolanız var. Bunları PC'nizde saklıyorsunuz, yani çalınması mümkün bir yerde. Ancak KeePass'i kullanarak parolalarınızı şifreli bir veritabanında saklayabilir, sadece siz kullanabilirsiniz.

FreeOTFE: Bilgisayarınızın başında değilken birinin onun başına oturarak dosyalarınızı ve uygulamalarınızı karıştırmasından mı endişeleniyorsunuz? FreeOTFE ile dosya ve klasörlerinizi veya tüm sabit diskinizi şifreleyebilirsiniz.

Secunia PSI: PC'nizde kurulu güncellenmeyen, eski programlar, önemli güvenlik açıklarına neden olabilirler. Secunia PSI ise bu sorunu çözmenizi sağlıyor. PC'nizdeki yazılımları tarayarak hangilerinin tarihinin geçtiğini buluyor, yamaları yüklemenize yardımcı oluyor.

Okuyucu Yorumları