PC'nizi yükseltmeden önce bunlara dikkat edin

Bilgisayarınız için upgrade mi düşünüyorsunuz? Her şeyden önce bu 4 şeye dikkat edin!

Upgrade'den önce...

Masaüstü bilgisayarınızı yükseltmek, onun ömrünü uzatabilir ve bunu zaman içinde sürekli tekrarlayarak onu ölümsüz kılabilirsiniz. Zira bilgisayarınızın içindeki hemen hemen her şey değiştirilebiliyor.

Ancak bilgisayarlar karmaşıktır ve yükseltme sırasında sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Yükseltme işine başlamadan önce başınıza sıklıkla gelebilecek sorunları incelemenizde fayda var. İşte bunlardan 4'ü:

Güç kaynağı: Masaüstü bilgisayarları, her biri güce ihtiyaç duyan çeşitli bileşenlere sahiptir. Bu bileşenlerin doğru girişlere sahip olması gereklidir ve PC'niz tam kapasite çalışırken güç yükünü kaldırabilmelidir.

Masaüstü PC'lerde bazı güç bağlantıları aynı kalırken bazıları zaman içinde değişti. Bunların en son örneklerinden bir tanesi SATA ve PCI Express bağlantıları. 5-6 seneden eski bir PC'ye sahipseniz, bir SATA sabit diski veya PCI Express grafik kartını bir bağdaştırıcı olmadan kullanamayabilirsiniz. Yeni bir donanım satın almadan önce gerekli bağlantılara sahip olduğunuzdan emin olun.

Toplam güç gereksinimi de sorunlara yol açabilir. Burada en çok sorun oluşturan, grafik kartlarıdır. Yeni bir grafik kartı satın almadan önce kart üreticisinin sağladığı güç gereksinimlerini gözden geçirin.

Anakart, kasa ve işletim sistemi

Anakart, kasa ve işletim sistemi

Anakart: Bilgisayarınızın içindeki her şey, çalışmak için anakarta bağlanır. Anakartınızda yeni donanımınızı bağlayacak bir bağlantı noktası olduğundan emin olmalısınız. Bunun yanında farklı donanımların kullanmak istediğiniz bağlantı noktalarının üzerini kapatmadığından da emin olmalısınız.

Kasa: Güç kaynağınız ve anakartınız yeni donanımınızı kaldırabilir ancak yeni donanımınızın kasanıza sığacağından emin olmalısınız. Bilgisayarların giderek küçük bir hale gelmesi, son zamanlarda bu soruna daha çok rastlanmasına neden oldu. Alacağınız donanımın fiziksel ölçülerini bulun ve kasanız içinde ölçüm yaparak boş yeriniz olduğundan emin olun.

İşletim sistemi: İşletim sistemleri yeni donanımlarla genellikle sorun yaşamasalar da istisnai durumlar yok değil. Örneğin sisteminizle uyumlu bir donanım satın almış olsanız dahi bileşeniniz çalışmayabilir. Bunun nedeni genellikle eski bir işletim sistemi veya popüler olmayan bir işletim sistemi kullanmanızdır.

Okuyucu Yorumları