PC oyuncularının beklediği haber geldi!

PC oyuncularının Microsoft'tan uzun zamandır beklediği müjde, en sonunda geldi!

PC oyuncularına müjde!

PC oyunlarında kontrol mekanizması, genellikle klavye ve fare ile çok daha rahattır ya da bir süre bu durum böyle devam etti. Ama gelişen konsol sektörü ile birlikte, oyun kolu (gamepad) kullanımı giderek arttı.

Günümüzde büyük bir kitlenin oyun kolu tutkusu bulunmakta ve birçok oyun sever, bilgisayarlarına taktıkları oyun kolları ile farklı yapımları deneyim ediyorlar. Oyun kolu konusunda son iki tasarımıyla da zirvede bulunan Xbox cephesi, Xbox One oyun kolu için uzun zamandır beklenen Windows sürücülerini yayınladı. Bu da, Xbox One kollarının artık PC'lerde de kullanılabilmesi anlamına geliyor.

Microsoft'un resmi sitesinden gelen haber, ilk defa bundan birkaç ay önce dillendirilmişti. Aradan geçen zamanın sonunda, beklenen sürücüler, Larry Hyrb'in blogu üzerinden, hem 32 hem de 64 bit sürümleri ile indirilmeye açıldı. "Tüm hayranlarımızın, Xbox One kolunu PC'lerinde kullanmak istediklerini biliyoruz ve bu zamana kadar üretilmiş en iyi oyun kolunu, geliştirilmiş D-pad, baştan aşağıya yenilenmiş pil, rahat tasarımı ve oynanabilirliği en üst düzeye taşıyan analog çubukları ile artık tüm PC kullanıcılarının da beğenisine sunmuş durumdayız." şeklinde açıklama yapan Hyrb, yeni PC sürücülerinin aynı zamanda Xbox One kontrol kollarının, daha önce Xbox 360 tarafından desteklenen tüm yapımlarda da çalışacağının altını çizdi. Özetle gerekli olanlar; sistem ile alakalı sürücüler ve Xbox One kontrol kolunu bilgisayara takmamız için gerekli olan microUSB kablo.

Eğer sizler de PC'niz üzerinden Xbox One kontrol kolunu gönül rahatlığıyla kullanmak istiyorsanız; majornelson.com adresini ziyaret ederek sürücüleri indirebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları