PC, web ile bir potada eriyor

Chat yapmak, E-Mailler, bloglar ve web tabanlı fotoğraf galerileri = Windows Live Suite 2008

Windows Live 2008

PC, web ile bir potada eriyor
Chat yapmak, E-Mailler, bloglar ve web tabanlı fotoğraf galerileri: Yeni Live Messenger yanında Microsoft, son derece akıllı ve ilgi çekici web tabanlı yazılımlarını bir arayüz altında topladı.

Hem internetten arkadaşlarınızla ve ailenizle sohbet etmek, hem fotoğraf galerinizi PC'den nete yüklemek hem de E-Mail, kişi ve randevularınızı yönetmek istemeniz son derece doğaldır. İşte Microsoft tam bu iş için uygun araçları indirmeye sundu - Windows Live Suite 2008. Hangi programların sabit diskinize yükleneceğini kurulum yöneticisi ile belirleyebilirsiniz. Bir diğer püf nokta: programların her biri diğeriyle aynı arayüz altında birleşebiliyor.

Windows Live Messenger 2008
Chat istemcisinin yeni sürümü her şeyden önce iyice işlenmiş olan dış görünümü ile dikkatleri üstüne çekiyor. Microsoft programın dizaynını Windows Vista düzenine uydurmuş. Yeni süslenmiş arayüzün verdiği his daha basit bir kullanım sunuyor. Böylece araç menü çubuğu önceki sürümlere göre daha da ön plana çıkmış oluyor. Özellikler bu şekilde daha hızlı bulunup çağrılabiliyor.

PC, web ile bir potada eriyorWindows Live Mail
Program şimdiye kadarki E-Mail ve Newsgroup istemcisi olan Outlook Express'in yerine geçiyor ve arayüzü sayesinde var olan internet bağlantısı ile çevrimiçi hizmetlere erişimi sağlıyor: araç POP3 ve IMAP hesapları dışında standart Hotmail hesaplarını da yönetebiliyor. Buna ek olarak araç, birkaç fare tıklamasıyla haberleri Windows Live Spaces üzerinden blog girişi olarak yayımlama, adres yönetimi imkânı sunuyor ve Windows Live Messenger'ı çağırabiliyor. Ayrıca RSS beslemelerine abone olabilirsiniz ve bunları Windows Live Mail'de görüntüleyebilirsiniz. Ekstra bir RSS istemcisi bu sayede gereksiz oluyor.

Windows Live Fotoğraf Galerisi
Windows Vista ile gelen Fotoğraf galerisinin tersine bu yeniden işlenmiş araç sadece resimleri düzenlemekle kalmıyor bilakis bunları birkaç tık ile internette sergileyebiliyor - seçim üzerine Windows Live Spaces veya Flickr'da. Videoları ise video portalı MSN Soapbox'da yayımlayabiliyorsunuz.

PC, web ile bir potada eriyorWindows Live Writer
Bloglarınızı resim ve videolar ile süslemek veya haritalar eklemek istiyorsunuz - ücretsiz araç "Windows Live Writer", Windows Live Spaces üzerinde içeriklerinizi merkezi bir yazılım ile yönetmenizi ve yayımlamanızı sağlıyor. Araç Sharepoint, WordPress, Blogger veya LiveJournal gibi yaygın bloglarla uyumlu. Pozitif: Blog girişleri çevrimdışı olarak da hazırlanabiliyor.

Download: Windows Live Suite 2008

Okuyucu Yorumları