PC yavaşlamasına "Evrensel" çözüm!

Microsoft, Windows'lu PC'lerin zamanla yavaşlamasını engelleyecek çözümü buldu!

Yavaşlayan Windows'a çözüm!

Favori uygulamalarınızın Microsoft'un Evrensel Windows Platformu formatında yeniden kodlanmasının size nasıl bir faydası olacak? Konuyla ilgili Microsoft yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre bu sorunun cevabı kullanıcıları memnun edecek türden. Zira bu yeni düzenlemeye göre söz konusu uygulamalar PC'nizin çok daha etkin bir biçimde çalışmasına yardımcı olacak.

Bir PC'yi uzun süre kullananların "bit rot" ("bit çürümesi") olarak adlandırdıkları şey; PC'ler yaşlandıkça cihazda genel bir yavaşlama meydan gelmesi anlamında kullanılıyor.

Bilgisayarlar ilk başlarda çok daha hızlı bir performans sergilerken zaman içerisinde biraz yavaşlamaya başlıyor. Microsoft yetkilisi bu yavaşlamanın özellike cihaz açılışlarda fark edildiğini belirtiyor. Bunun temel nedeni de her defasında geleneksel bir Win32.EXE uygulaması yüklendiğinde bu açılış dosyasının PC içerisinde giderek büyümesi.

Microsoft bu sorunla ilgili atacağı yeni bir adımla Evrensel Windows Platformu'nun temel PC kullanımında da önemli geliştirmeler yapmayı hedefliyor. "Centennial" adı verilen bir dönüştürücü ya da köprüyle mevcut Win 32 uygulamaları ve Evrensel Windows Platformu uygulamalarının yeni .APPX formatı arasında işlevsel bir köprü oluşturulacak. Bu yavaşlama sorununu da ortadan kaldıracağı öngörülen Evrensel Windows Platformu uygulamalarının Windows 10'un geleceğinde çok önemli bir işlevi olacağını söylemek mümkün.

Okuyucu Yorumları