PC'niz Windows 10'a uygun mu?

Bilgisayarınızın donanımları ve yüklü yazılımlarınız, Windows 10'a uyumlu mu? Hemen öğrenin!

PC'niz Windows 10'a uygun mu?

29 Temmuz'da geleceği belli olan Windows 10 için muhtemelen PC'nizi, uygulamalarınızı ve cihazlarınızı hazırlamak isteyeceksinizdir. Endişe etmenize gerek yok, çünkü Microsoft, sorunsuz bir geçiş için "Windows 10'u alın" adında bir araç hazırlamış bulunuyor.

Windows 7 veya Windows 8'li bilgisayarınızı Windows 10'a yükseltirken sorun yaşama olasılığınız düşük. Ancak her şeyin hazır olduğundan emin olmak istiyorsanız, sağ altta yeni beliren Windows simgesini kullanabilirsiniz. İşte yükseltmeye hazır olup olmadığınızı anlamanın yolu.

1. Sağ alttaki "Windows 10'u alın" simgesine tıklayın.

2. Sol üstteki menü simgesine tıklayın.

3. Menüden "Bilgisayarınızı kontrol edin" seçeneğine tıklayın.

Yükseltmeye hazırsanız, en tepede bununla ilgili bir mesaj göreceksiniz. Aksi halde desteklenmeyen cihazların bir listesi karşınıza gelecek. Cihaz sorunları, Windows 10'u en yüksek çözünürlükte çalıştıramayacağınız veya bazı hoparlörlerinizin çalışmayacağı anlamına gelebilir. Elbette sürücü güncellemeleri bu sorunları giderebilir, bu yüzden aracı daha sonra tekrar çalıştırmanızda fayda var. Uyumluluk sorunlarıyla ilgili daha fazla bilgiye Microsoft'un web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları