PDF dosyalarınız ışık hızında açılsın!

PDF dosyalarınızın yavaş açılmasından mı şikayetçisiniz? İşte en hızlı PDF okuyucu alternatifleri...

En hızlı PDF okuyucular!

Portable Document Format yani bilinen kısa adıyla PDF, kullanıcıların herhangi bir kelime işlem yazılımına ihtiyaç duymaksızın belgelerini kolayca diğer kişilerle paylaşabilmesini sağlayan yaygın bir dosya formatıdır.

PDF dosyalarıyla çalışmak isteyen kullanıcıların en çok tercih ettiği yazılım ise tahmin edebileceğiniz gibi Adobe Reader yazılımıdır. Ancak eski sürümlerinin aksine, her geçen gün PDF dosyalarını biraz daha yavaş açan ve sistem kaynaklarını daha fazla kullanan Adobe Reader, bunun dışında 2MB'lık eski sürümlerinin aksine bugün 9. sürümüyle 32MB'lık dosya boyutunu da geride bırakmış durumda. Adobe Reader, sisteme kurulduğunda ise 133 MB boyutunu aşabiliyor.

Oysa Adobe Reader'in tüm bu dezavantajlarından kolayca kurtulabilmeniz aslında mümkün. Bunun için yapmanız gereken tek şey ise Adobe Reader'in kullanışlı alternatiflerini kullanmak.

Ama merak etmeyin; bu alernatif PDF programlarını aramanıza artık gerek yok. Bu makalemizde birbirinden kullanışlı sistem kaynaklarını olabildiğince az kullanan PDF alternatiflerini bir araya getirdik.

İşte o PDF programları...

FoxIt Reader

FoxIt Reader

Adobe Reader'in arayüzüne oldukça benzer bir tasarıma sahip olan FoxIt Reader, işlevsellik bakımından da Adobe Reader'dan hiç geri kalır yanı yok. FoxIt Reader ile PDF dosyalarınıza kendi özel notlarınızı ekleyebileceğiniz gibi, zoom yani yakınlaştırma ya da uzaklaştırma, metin aama veya PDF'leri resimsiz görüntüleme gibi seçenekleri kolayca kullanabilirsiniz.

Ve çok daha önemlisi, Adobe Reader'in aksine FoxIt Reader'in açılması için çok uzun süreler beklemenize gerek yok.

Son olarak FoxIt Reader'in yayınlandığı günden bu yana toplamda 50 milyon kez internet üzerinden indirilmiş olduğunu da hatırlatmadan geçmeyelim.

Kurulum dosyasının boyutu: 3.56 MB
Sisteme kurulduktan sonra: 7.14 MB

Download: FoxIt Reader

PDF-Xchange Viewer

PDF-Xchange Viewer

PDF-Xchange Viewer isimli bu programı açtığınızda, aslında bu yazılımın sadece bir PDF okuyucu olmadığını farkediyorsunuz. FoxIt'te bulunan pek çok fonksiyona sahip olan yazılım, ayrıca güncelleştirme işlemi için sizden kayıt yaptırmanızı istemiyor veya eBay toolbar'ını tarayıcınıza kurmanız konusunda sizi zorlamıyor.

Kurulum dosyasının boyutu: 17.9 MB
Sisteme kurulduktan sonra: 25.5 MB

Download: PDF-Xchange Viewer

Perfect PDF Reader

Perfect PDF Reader

Kullanıcı arabirimi itibariyle tamamen Office 2007'ye benzeyen ve kullanıcılara kullanım kolaylığı sunan Perfect PDF Reader, Office 2007'nin yeni kullanıcı arabirimine bir türlü ısınamayanlar için pek kullanışlı olmayabilir.

Her ne kadar adında lanse edildiği gibi mükemmel bir PDF okuyucu olmasa da, Adobe Reader dışında farklı bir PDF alternatifi denemek isteyen kullanıcılar, bu yazılıma şans tanıyabilir.

Kurulum dosyasının boyutu: 22.4 MB
Sisteme kurulduktan sonra: 14.6 MB

Download: Perfect PDF Reader

Cool PDF Reader

Cool PDF Reader

PDF okuyucu sınıfında olan ve dosya boyutu bir hayli küçük olan Cool PDF Reader ile Adobe Reader'da bulunan zoom in/out (yakınlaştırma/uzaklaştırma) ve daha birçok fonksiyonu kullanabilmeniz mümkün.

USB üzerinden de kolayca çalıştırılabilen ve sadece 632KB'lık bir dosya boyutuna sahip olan yazılım, kullanışlı bir PDF okuyucudan beklediğiniz her şeye fazlasıyla sahip bir yazılım.

Download: Cool PDF Reader

Okuyucu Yorumları