Pedsiz Kablosuz Şarj Teknolojisi Geliyor

FCC, Ossia'nın radyo ışınımlı kablosuz şarj teknolojisine onayı verdi. "Havadan" tamamen kablosuz şarj geliyor!

"Havadan" kablosuz şarj yolda

Ossia'nın radyo dalgası üzerinden tamamen kablosuz şarj sistemi yaratmaya olan tutkusu, ABD Federal Haberleşme Komisyonu'nun onayı ile gerçeğe bir adım daha yaklaştı. Gelen onayın ardından, kablosuz şarjın sınırlarının genişlemesinin ve fiziksel bir ped yerine, radyo dalgaları ile "havadan" şarj imkanının kapıları açılmış oldu.

Bilindiği gibi kablosuz şarj özelliği yeni nesil akıllı telefonlarda karşımıza çıkıyor. Böylece telefonumuzu bir şarj cihazına kablo ile bağlamak yerine, bir pedin üzerine bırakarak "temas" yöntemiyle kablosuz olarak şarj edebiliyoruz. Ancak Ossia adında bir teknoloji şirketi, bir süredir bu teknolojiyi gerçek manada "tamamen" kablosuz yapıya dönüştürmek için uğraş veriyor. Sonunda da verdikleri bu savaşı kazanmış gibi görünüyorlar.

Ossia'nın kablosuz şarj teknolojisi, Wi-Fi ağları tarafından kullanılan 2.4 GHz radyo frekansları yoluyla güç sağlayabiliyor. Şirket, FCC'nin verdiği onayın ardından yaptığı ilk açıklamada, bu sertifikanın geleceğe doğru atılan ilk adım olduğunu söylüyor. Özellikle Nesnelerin İnterneti konusunda bu yeni teknolojinin önemli bir yeri olacağı muhakkak. Böylece ağa bağlı olan cihazlar, aynı anda güç gereksinimini de karşılayabilecek.

Okuyucu Yorumları