Pencereleri kaybediyorsanız DeskPin'i deneyin

Linux'un standart özelliğini Windows'a kazandırın; her istediğiniz pencere en üstte dursun...

Küçük araç, büyük rahatlık

Linux kullanıcıları için istedikleri pencereyi en üste taşımak ve diğer pencerelerin altında kaybolmasını engellemek, işletim sisteminin standart bir özelliği fakat nedense Windows bunu bir türlü kendi sistemine adapte edemedi. Neyse ki DeskPins adlı ufak bir uygulama var ve bu uygulama sayesinde artık hiçbir pencerenizin nereye kaybolduğunu aramak zorunda kalmayacaksınız.

Sadece 96 KB'lık DeskPins uygulamasını indirdikten sonra kurmanız yeterli. Bundan sonra sistem çubuğuna yerleşecek olan DeskPins simgesine tıkladığınızda, farenizin imleci bir iğne simgesine dönüşecek. Bundan sonra istediğiniz pencereye tıklayarak, bu pencereyi en üste "iğneye bilirsiniz". Belli programlar için bunu her seferinde yapmak istemiyorsanız programın özelliklerine girerek herhangi bir programı daha başlarken en üstte olacak şekilde iğneleye bilirsiniz.

DeskPins'i indirmek için şu adresi ziyaret edebilirsiniz. Bu adreste programın desteklediği işletim sistemleri arasında Vista ve Windows 7'nin yer alamadığını göreceksiniz fakat biz denemelerimizde her iki sistemde de sorunsuz bir şekilde çalıştıklarını gördük. Yine de tam olarak desteklenmediği için bu sistemlerde ufak tefek sorunlarla karşılaşma ihtimaliniz olduğunu da göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Okuyucu Yorumları