Pencerelerinizi bu 3 araçla kontrol edin!

Windows görev çubuğunuz programlarla dolup taşıyorsa, bu 3 aracı mutlaka gözden geçirin!

Windows pencerelerini yönetin

Günümüzün modern PC'leri bir güç makinesi halini aldı. Birçok sistem, büyük iş yükünü kaldırabilecek kuvvette. Örneğin tarayıcı pencereleriniz açıkken bir 3D oyuna girebilmeniz, aynı anda ikinci monitörünüzde bir YouTube videosu oynatmanız mümkün. Ancak daha fazla pencerenin açık bulunması genellikle daha fazla problem anlamına geliyor.

Açık pencere yığınlarını düzenlemek bazen yorucu ve sıkıcı olabilir. Windows XP ve Windows 7 bu konuda oldukça iyi olsa da bu araçları kullanarak onu biraz daha geliştirmeniz hala mümkün:

Switcher

Basit ve oldukça hafif bir program olan Switcher ile Mac OS X Expose'un işlevselliğini Windows'a getirmeniz mümkün oluyor. Kısayol tuşunu kullandığınızda tüm pencereleriniz küçük resimler halinde ekrana getiriliyor ve seçiminizi kolaylaştıracak bir biçimde diziliyor.

Programı özelleştirerek istediğiniz biçimde kullanmanız mümkün. Örneğin istediğiniz kısayol tuşunu programa atayabilir, veya programı bir fare hareketiyle etkinleştirebilirsiniz.

XNeat Windows Manager Lite

XNeat Windows Manager Lite
Windows XP kullanıcılarının hoşlanacağı özelliklere sahip

XNeat Windows Manager Lite

Windows 7 kullanıcılarından çok Windows XP kullanıcıları programı faydalı bulabilirler zira program, Windows 7'de bulunan görev yönetimi geliştirmelerine benzer özellikler sunuyor.

XNeat ile görev çubuğunuzdaki pencereleri yönetmeniz, sürükle-bırak yöntemiyle taşımanız, yeni sağ tuş menüsüne erişerek pencereleri türlerine göre bulmanız mümkün hale geliyor. Bu sağ tuş menüsünün Windows 7'de çalışmadığını belirtelim.

Bir pencerenin başlık çubuğuna farenin orta tuşu ile tıkladığınızda ise pencereyi sistem çubuğuna gönderme, her zaman üstte gösterme veya saydam hale getirme gibi seçeneklerle karşılaşıyorsunuz. Programın işlem önceliğini de değiştirmeniz mümkün.

Chameleon Window Manager Lite

Chameleon Window Manager Lite
Düğmeleri sevenlere

Chameleon Window Manager Lite

Düğmelere basarak bir şeyler gerçekleştirmeyi seviyorsanız aradığınız aracın bu olduğunu söyleyebiliriz. Chameleon Window Manager, altı düğmeden oluşuyor. Bu düğmeler, açık pencerelerin başlık çubuğunda yer alıyor ve pencereleri taşımak için faydalı işlevler sunuyor. Sunulan işlever ise şunlar:

- Pencereyi monitörün sol tarafına hizalamak

- Pencereyi monitörün sağ tarafına hizalamak

- Pencereyi saydam hale getirmek

- Pencereyi her zaman üstte göstermek

- Pencereyi sistem tepsisine taşımak

Okuyucu Yorumları