“Penguen” Türkiye’yi çok sevdi

IBM Türk’ün Linux açık kaynak işletim sistemi üzerinde proje geliştiren üniversite öğrencilerini teşvik etmek amacıyla düzenlediği üniversitelerarası Linux Başarı Ödülleri 2003 yarışmasını kazananlar belli oldu.

“Penguen” Türkiye’yi çok sevdi

Bu yılki Linux Başarı Ödüllü’nü, Sabancı Üniversitesi’nden yarışmaya katılan ekibin geliştirdiği bir kurumsal kaynak planlaması çözümü olan Turquaz isimli proje kazandı.

IBM Türk UNİPROJE Ekibi tarafından düzenlenen ve herhangi bir konu kısıtlaması içermeyen yarışmada ikincilik ödülünü İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden Erhan Altıntaş’ın geliştirdiği bwman adlı proje; üçüncülük ödülünü ise Galatasaray Üniversitesi’nden bir ekibin geliştirdiği GsuLinux Kernel-Documentation adlı proje kazandı.

IBM Türk Genel Müdürü Hüseyin Kızıltay, yarışmanın Türkiye’de Linux kullanımının yaygınlaşmasını teşvik etmek anlamında önemli bir boşluğu doldurduğuna inandığını belirtti ve “Yarışmaya katılan projelerin kalitesi ve iş yaşamına yönelik çözümler olması,Linux’un geleceğin geleceğin işletim sistemi olacağına yönelik inancımızı pekiştiriyor.” dedi.

IBM tarafından düzenlenen yarışma, Linux üzerinde uygulama geliştiren öğrencileri desteklemeyi ve Linux kullanımını yaygınlaştırmayı amaçlıyor. IBM Türk, yarışma aracılığıyla iş dünyası ile üniversiteler arasında teknolojik bilginin paylaşımı konusunda yeni yolların yaratılmasını da hedefliyor. Yarışmaya Linux üzerinde uygulama geliştiren ön lisans, lisans, lisansüstü ve doktora öğrencileri katılabiliyor.

Yarışmada ilk üç dereceye giren ekiplerin liderlerine birer IBM PC hediye edildi. Birinci gelen projeyi geliştiren ekibin üyelerine ayrıca AIESEC tarafından sekiz haftalık yurt dışı staj olanağı sağlandı. Dereceye giren ekiplere ise birer adet SuSE Linux 8.0 Prof Int paketi hediye edildi.

Okuyucu Yorumları