Penta etkinliğine kamu kurumlarından ilgi!

Penta Teknoloji Ürünleri'nin düzenlediği bu etkinlik, kamu kurumlarının büyük ilgisini çekti!

Büyük bilgi zirvesi sona erdi

AIMS Analitik Bilgi Yönetimi Çözümleri ve Penta Teknoloji Ürünleri tarafından Rixos Grand Ankara Otel' de düzenlenen "Kamuda Bilgiye Dayalı Yönetimin Gücü" etkinliğe kamu kurumları büyük ilgi gösterdi. IBM Kamu Satış Müdürü; Mehmet Ziya TELLİ yaptığı açılış konuşmasında etkinliğin adına ve içeriğine dikkat çekerek kamu kurumlarında uzun yıllardır yapılan bilgi sistemleri yatırımlarının asıl amacının doğru bilgiye, kamu kurum yöneticilerinin kararlarını destekleyecek nitelikli bilgiye ulaşmak olduğunu belirtti ve AIMS'in bu sektördeki deneyim ve bilgi birikimine dikkat çekti.

Etkinlikte IBM'in dünya çapında kamu ve sağlık sektöründen sorumlu İş Analitikleri Yöneticisi Thomas HARRIS dünyada kamu sektöründe gerçekleştirilen başarılı analitik uygulamaların vizyonunu katılımcılar ile paylaştı. AIMS Genel Müdürü, Dr. Tülin Güzel Özdemir hedefimiz analitik uygulamaların kurumların başarısındaki katkısının artması dedi ve analitik uygulamaların kurumların başarısındaki katkısının artması için uyguladıkları stratejileri anlattı.

Dr. Özdemir kurumların eğitimine, projeler ile ilgili bilgi birikimi aktarımlarına verdikleri önemi aktardı, kurumlar bünyesinde veri modelleme çalışmalarının sürekliliği olması gerektiğine, geliştirilen analitik modellerin sürekli geliştirilmesi, güncellenmesi gerektiğine dikkat çekti ve başarı ile tamamladıkları, kurumlara yüksek yatırım geri dönüşü sağlayan projelerden örnekler verdi. Analitik dünyanın gelişiminin kurumlar açısından ve ülkemiz açısından önemine değinen ve AIMS şirketinin analitik bilgi yaklaşımını aktaran Dr. Özdemir, analitik uzmanlık ile iş uzmanlığı birleşmeli dedi.

Ahmet Demirhan'ın açıklamaları

Ahmet Demirhan'ın açıklamaları

Etkinlikte Türkiye Halk Bankası A.Ş. Bilgi Teknolojileri Yönetmeni Ahmet DEMİRHAN; Halk Bankası'nda Kapasite Planlamasında AIMS ile gerçekleştirilen başarılı projeleri hakkında deneyim paylaşımında bulundu. Bankalar için bilgi sistemleri kapasite planlamasının önemine değinen Demirhan, AIMS'in danışmanlığı ile geliştirdikleri zamana bağlı tahmin modellerinin banka açısından çok kritik olan 2 sistem için aylık bazda Cpu tüketimini tahmin ettiğini ve tahmin başarısının %92 ve üzeri olduğunu aktardı. Katılımcılardan gelen modelin güvenilirliği konusundaki bir soruya ise Ahmet Demirhan analitik uzmanlık ile ilgili "biz işin uzmanı ile çalıştık" dedi, kendilerinin de veri madenciliği eğitimlerini aldıklarını ama modellerle ilgili ana bilgi birikiminin AIMS'in danışmanlığından geldiğini aktardı.

Kamu sektöründe noktasal birimlerin dinamik yönetiminde coğrafi veriye analitik bilgiye dayalı bir karar mekanizması sunan ve AIMS analitik vizyonu ile geliştirilmiş olan "Nokta Bazlı Zeka" çözümü bu etkinlik ile ilk defa kamu kurumlarına tanıtılmış oldu. Ayrıca etkinlik boyunca devam eden workshoplar sayesinde katılımcılar sorularını bire bir sorma, detaylı bilgi alma fırsatı buldu.

AIMS Genel Müdürü Dr. Tülin Güzel Özdemir yüksek katılımdan ve etkinliğin son dakikalarına kadar süren yoğun ilgiden dolayı memnuniyetini belirterek, etkinliklere devam edeceklerini bildirdi. Etkinlik süresince yapılan çekilişler ile 10 katılımcıya "SPSS Veri Madenciliği Eğitimi" ne katılım fırsatı sunuldu. Eğitim kazananların memnuniyeti kamuda konuya olan ilginin önemli bir göstergesi olarak yorumlandı.

Okuyucu Yorumları