Pentagon'dan Google'a yasak geldi!

Tehdit olabileceği gerekçesiyle, Pentagon, Google'a yasak koymak durumunda kaldığını açıkladı.

Google'a Yasak!

Pentagon, kendi çalışmaları üzerine fazla detaylı incelemelerde bulunan Google'a yasak getirdi.

Gerekçe olarak da, potansiyel tehdit unsuru öne sürüldü. Google'nın, bu hareketiyle Pentagon'dan düşman çevrelerce istenmeyen gizli bilgilerin öğrenilmesi durumu ortaya çıktığından bu yasağın getirildiği savunuldu.

Google sözcüsü, Amerikan ordusunun bu yönde görüşlerini açıkladığında, şirket olarak resimlerin zaten kaldırdıklarını söyledi. Bu nedenle şu an Google, bu çalışmalarına artık devam edemeyecek.

Savunma departmanından bir yetkili şunları ifade etti: "Resimler, 360 derece olarak tüm bölgeyi kaplıyor. Bu bölgenin içinde erişim kontol noktaları ve Pentagon tarafından kullanılan araçlar da var. Bu kadar detaylı haritalama, bizim için büyük tehdit olabilir."

Şimdi ne olacak?

Şimdi ne olacak?

Populer haritalama yazılımları bir yana Google'la sokaklara kadar kullanıcı inebiliyordu, bu sayede o kullanıcı, o caddede dolaşıyormuş hissine kapılıyordu. Ancak bu yazılımın basit bir yazılım olmadığı, olayın caddeleri gezmekle sınırlı kalmadığını Pentagon'un bu kararı da gösteriyor.

Google sözcüsü Yu: "Resimleri kaldırmak bu kadar kolay olmamalı, sanırım bu yöndeki politikaları biraz yumuşatmak lazım. Sadece askeriye için değil, tüketiciler için de. Eğer insanlar bu yazılımdan dolayı problem yaşarsa, mutlaka bizle irtibata geçmeliler."
Görüldüğü gibi, Google'ın bu hizmeti de kötü niyetli olarak kullanılabileceği ve Pentagon için tehdit oluşturacağı gerekçesiyle artık Google bu konuda daha temkinli olmak durumunda. Bu sorunu aslında sadece askeriyeye indirmek de doğru değil, zira ileride bu yazılımdan, onu kullanan normal vatandaşlar bile şikayet edebilir belki de.

Okuyucu Yorumları