Pentagon: Siber saldırıların ardı kesilmiyor

Arkası gelmeyen siber saldırılar ABD'nin sabrını taşırmaya başladı. Karşı saldırılar gelecek mi?

Sabırlar taşıyor!

Bilgi çağında savaş yavaş yavaş bilgisayarlara kaymaya başladı. Bilginin önemi arttıkça, sanal dünyada bilgiye ulaşmak isteyenlerin de sayısı artıyor ve yöntemleri gelişiyor. Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Pentagon yetkilisi General Kevin Chilton, her gün Pentagon'a ait bilgisayarlara binlerce sızma girişimi meydana geldiğini ve başarılı girişimler sonucunda terabaytlarca askeri bilginin kopyalandığını söyledi.

Var olan yapıda Pentagon ağının korunması için 2000 ile 4000 arası yeni personele ihtiyaç duyduğunu da söyleyen Chilton, askerlerin kişisel bilgisayarlarını "cephenin en önünde" yer aldığını unutmamaları ve güvenliğini ihmal etmemeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

Chilton ayrıca Pentagon bilgisayarına yapılan saldırıların büyük kısmının Çin kaynaklı olduğunun tespit edildiğini ve bu saldırıların ağa herhangi bir zarar vermekten çok, kayıtlı bilgilere ulaşmak olduğunu da söyledi. Bu saldırılara karşı nasıl bir karşılık verileceği sorusu üzerine ise Chilton, bu kararı ABD başkanının vereceğini söyledi.

Okuyucu Yorumları