Pentagon'un zombi raporu!

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un zombilere karşı yazılı bir savunma planı olduğunu biliyor musunuz?

Ya zombiler saldırırsa?

Zombi istilasına karşı önlem almanın sadece filmlerde yaşandığını mı sanıyorsunuz? Pentagon'un CONOP 8888 adını verdiği zombilerle mücadele belgesi internete sızdırıldı ve bu resmi belge, oyun senaryolarına oldukça benziyor.

"Sızdırılan doküman eğitim amaçlı orduda kullanılıyor, dokümanların amacı öğrencilere ordudaki basit terimleri ve kurgusal eğitim senaryosunu öğretmek" diyor Donanma Kaptanı Pamela Kunze. Amerika Birleşik Devletleri Stratejik Komutanlığı'ndan bir sözcü ise, CNN'e yaptığı açıklamada, "Bu belge Amerika Birleşik Devletleri Stratejik Komutanlığı'nın bir planı değil" diyerek her şeyin bir eğitim senaryosu olduğunu, gerçekte zombilere karşı bir önlem almadıklarını kanıtlamaya çalışıyor..

CONOP 8888 adlı belgede Vejetaryen Zombiler, Tavuk Zombiler, Uzaylı Zombiler, Bulaştırıcı Zombiler, Radyasyona Duyarsız Zombiler, Kötü Büyücü Zombiler ve Silahlı Zombiler gibi çeşit çeşit zombi türünden bahsediliyor. Belgeye bakacak olursak Tavuk Zombiler hakkında şu bilgi şaşırtıcı. "Tavuk Zombiler, doğruluğu kanıtlanmış tek tür olarak karşımıza çıkıyor. Tavuk Zombilerin genellikle California'da bulunduğu biliniyor."

Planda, zombilerle mücadelede en önemli noktanın kafalarına doğru nişan almak olduğundan ve kurşun zombilerin beyinlerine isabet ederse etkisiz hale geleceklerinden bahsedilmiş. Plana göre öngörülen en kötü senaryo ise, zombilerin insanların tümünü etkileyip dünyayı zombilerin yurdu haline getirmeleri.

Ciddi de olsa, eğitim amaçlı da olsa, dünya üzerinde birilerinin zombilere karşı önlem almaya çalıştığını görmek şaşırtıcı...

Okuyucu Yorumları