Pentium ve Celeron geri dönüyor!

Intel'in son zamanlarda iyice gözden düşen iki efsane markası, birkaç ay sonra geri dönüyor!

Pentium ve Celeron dönüyor!

Intel, Core çipleriyle PC sektörünü domine ederken, arada Pentium ve Celeron markaları biraz gözden düşmüştü. Fakat teknoloji devi, Pentium ve Celeron'dan vazgeçmiş değil; yeni nesil yolda...

Intel, bu yılın ikinci yarısında Apollo Bay kod adıyla Pentium ve Celeron çiplerinin yeni neslini piyasaya sürecek. Uygun fiyatlı dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda kullanılacak olan yeni yongalar, düşük güç tüketen Goldmont kod adlı CPU mimarisini temel alacak.

Çin'de düzenlenen Intel Developer Forum'da Intel yöneticileri tarafından verilen bilgilere göre, Apollo Bay işlemciler eski nesillere kıyasla daha iyi bir CPU ve grafik performansının yanı sıra daha uzun pil ömrü sunacak. Intel'in halihazırda düşük fiyatlı laptop, Chromebook ve bazı tabletlerde yer verdiği Braswell kod adıyla anılan Pentium ve Celeron N300 yongasına sahip işlemcilerinin yerine gelecek olan Apollo Bay, Goldmont mimarisiyle, selef Airmont mimarisine kıyasla daha yüksek performans getirecek.

Intel, bu yılı yalnızca Pentium ve Celeron kanadındaki yeniliklerle de noktalamayacak. Ayrıca yeni Kaby Lake mimarisine sahip Core yongalarını bu yılın ikinci yarısında göreceğiz.

Okuyucu Yorumları