Periscope artık Android'de!

Sosyal medyaya bomba gibi düşen uygulama, nihayet Android'e de geldi!

Beklenen uygulama Android'de!

Kısa bir süre önce sosyal medyaya bomba gibi düşen ve bir anda herkesin ilgi odağı haline gelen Twitter'ın Periscope uygulaması sonunda Android'e de geldi. Bir anda ün kazanan uygulama, bilindiği gibi yalnızca iOS ile kullanılıyordu. Ancak artık Android platformuna da gelen uygulamayı kullanıcılar Google Play üzerinden indirebilirler.

Periscope'un Android platformuna sunulmasıyla ilgili bir açıklama yapan Twitter, Periscope projesini başlattıklarında, "ışınlanmaya en yakın" olacak ürünü geliştirmek istediklerini söyleyerek, bunu kullanıcılara canlı bir video yayını ile sunma yolunu tercih ettiklerini ve görünüşe göre en doğru kararı verdiklerini dile getirdiler. İlk etapta yola iOS ile çıkan Twitter ekibi, gördükleri ilginin ardından çok sıkı çalışarak, sonunda Periscope'u Android platformuna sunmanın mutluluğunu ve heyecanını duyduklarını da sözlerine eklediler.

Android kullanıcılarının yabancılık çekmeyeceği modern bir tasarıma sahip olan Periscope'un Android sürümü, Android 4.4 (KitKat) ve üstünü kullanan Android sahipleri tarafından Google Play'den şu an edinilebiliyor.

iOS sürümünden farklı olarak Periscope'un yalnızca Android'e özel birkaç özelliği de bulunuyor. İşte o özellikler;

- Android kullanıcıları bildirim ayarları üstünde kontrole sahip. Bu bildirimler, Twitter'da takip ettiğiniz biri Periscope'ta ilk kez aktif olduğunda "İlk Yayın Bildirimi", Periscope'ta takip ettiğiniz biri bir başkasının yayınını paylaştığında"Paylaşma Bildirimi" adıyla adlandırılıyor.

- Android'deki Periscope, yayın izlerken sizi biri aradığında veya size biri mesaj attığında kesilen yayını kaldığınız yerden izlemenizi sağlayan "Tekrar Başlat bildirimi" seçeneğini sunuyor.

- Android'deki Periscope kaldığınız yerden devam etmenizi kolay hale getiriyor.

- Yayıncının herhangi bir dosya yüklemesine gerek kalmadan, replay'ler kayıta alınır. Bu da yayıncılara zaman kazandırıyor ve telefondaki değerli telefon haznesini korumanıza yardımcı oluyor.

Periscope uygulaması henüz tüm ülkelere ulaşmadı ama kısa süre içerisinde Türkiye için de yayınlanmış olacak. Gözünüz Google Play'de olsun...

Okuyucu Yorumları