Periscope, artık sadece telefonla sınırlı değil!

Periscope kullanıcıları bundan böyle cep telefonlarına bağımlı kalmak zorunda değil!

Periscope, telefonlara sığmıyor!

Twitter bünyesinde yer alan canlı video oynatma hizmeti mobil platformun sınırlarının ötesine çıkıyor. Periscope CEO'su Kevin Beykpour tarafından yapılan yeni bir duyuruya göre Periscope artık neredeyse her yerde video oynatabilecek bir işlevsellik kazanıyor. "Producer" adı verilen yeni özellik sayesinde içerik üreticilerinin artık videolarını sadece telefon üzerinden oynatmakla sınırlı kalmayacağı belirtiliyor.

Yakın bir gelecekte kullanıcılar canlı oynatımları; videolar mobil bir cihaz, drone ya da diğer bağlı bir kameradan da geliyor olsa Periscope sunucularına aktarabilecek. Böylece bu videolar kullanıcının hesabında sanki telefonlarıyla çekilmiş gibi gösterilebilecek. Bu sayede videoların yüksek çözünürlüklü bir kamera, bilgisayara ya da donanım kodlayıcıdan da elde edilmesi sağlanacak. Görüntüler bir URL'de oynatılabildiğinde Periscope'a da gönderilebilecek.

Özelliğin tanıtımı için gerçekleştirilen demo'da bir kullanıcının OBS Studio'yu (macOS, Linux ve Windows için açık kaynaklı bir video oynatma uygulaması) kullanarak telefonundan grafikler ve sahneler ekleyebildiği ve bunu Periscope akışında ön oynatmaya aktardığı görüldü.

Diğer yandan bu aslında firmanın telefon dışında başka bir donanım üzerinden video desteği sağlaması adına attığı ilk adım değil. Zira geçtiğimiz Ocak ayından beri GoPro kameraları uygulama üzerinde video oynatmak için kullanılabiliyordu.

Daha geniş bir cihaz aralığına hitap eden bu yeni özelliğin henüz sadece iOS'ta mevcut olacağı ve yakında Android desteğine de kavuşacağı belirtiliyor.

Okuyucu Yorumları