Periscope'a beklenen özellik geldi!

Periscope'a gelen son güncelleme, uzun zamandır beklenen bir özelliği beraberinde getirdi!

Periscope'un yeni özellikleri

Canlı yayın uygulaması Periscope, artık yatay videoları da destekliyor. Gelen yeni güncelleme, bu özellikle birlikte bir takım yeniliği de beraberinde getiriyor.

Twitter'ın sahibi olduğu uygulamanın Perşembe günü tanıttığı yeni "manzara" modu sayesinde videolar orijinal "portre" modunda çekilebiliyor ya da telefonu yan yatırarak çekilebiliyor. Daha geniş bir açıda video çekme imkanı tanıyan yeni özellik sayesinde de başınızı yana çevirmeden videoyu izleyebiliyorsunuz.

Firmanın açıklamasındaki cümleler ile şöyle: "Periscope'u ilk olarak yayınladığımızda, sadece portre-modu yayınları destekliyorduk. Her ne kadar portre video hayranı olsak da, çoğu zaman yakalamak istediğiniz sahneyi en iyi manzara (modunda) yakalayabiliyorsunuz. Topluluğun bu özelliği beklediğini biliyorduk ancak tüm platformlarımızda kesintisiz deneyimi garantiye almak için yaklaşımımızı iyice düşünmek istedik."

Bu yeni "manzara" özelliği, şimdiden 10 milyon kullanıcıya sahip olan popüler yayın uygulamasının daha fazla kullanıcıyı kendine çekme çabasını bir kez daha vurguluyor. Genel olarak bakıldığında, Periscope CEO'su Kayvon Beykpour'un geçtiğimiz ay söylediğine göre günde 40 yıllık video izlenmekte. Yayınların 24 saat boyunca izlenebilir olduğu bilinen Periscope'un, gizli bir şekilde Apple TV için bir canlı yayın izleme uygulaması ürettiği de söylenmekte.

Ayrıca, yine Perşembe günü, Periscope başka yeni özellikleri de duyurdu. Bu yeni özelliklerin arasında, göz sorunları olan kullanıcılar için daha iyi erişim, bir grup takipçi ile özel bir yayın paylaşma ve yayın paylaşan kullanıcıları belirleme gibi özellikler bulunmakta...

Okuyucu Yorumları