Periyodik Tabloya 4 Yeni Element Katıldı!

Onaylanan 4 yeni element, yıllardır kullandığımız ve hiç değişmeyen periyodik tabloların "çöpe gitmesine" neden oluyor!

4 yeni element daha geldi!

Uluslararası Saf ve Uygulamalı Kimya Birliği'ndeki (IUPAC) bilim insanları, periyodik tablonun yedinci sırasını tamamlayan dört yeni elementin adını resmi olarak onayladı.

2002 ve 2010 yılları arasında keşfedilen dört element, aslında yeni keşfedilmedi, sadece isimleri yeni konuldu. IUPAC, 2015 yılının Aralık ayında aşırı derecede ağır, oldukça reaktif elementlerin keşfedildiğini resmi olarak kabul etti ve önerilen isimleri bu yılın Haziran ayında ilan etti. 5 ay süren bir karar verme süresinden sonra büro yeni elementlerin isimlerini yayınladı.

  • Nihonium, sembolü Nh, sırası 113
  • Moscovium, sembolü Mc, sırası 115
  • Tennessine, sembolü Ts, sırası 117
  • Oganesson, sembolü Og, sırası 118

Japon araştırmacılar, Japonya anlamına gelen Nihonyum , Rusya ve ABD'den bir bilim adamları ekibi Moskova için Moscovium ve Tennessee için Tennessine adlı elementleri önerdi. Oganesson, Rus kimyager Yuri Oganessian'ın adına seçildi.

Nihonyum, laboratuvarda yaratılmış ve doğada bulunmayan son derece radyoaktif bir element. İlk önce 2004 yılında çinko iyonlarını bizmut elementi ile birleştiren Japon bilim insanları tarafından sentezlendi. Element günümüzde yalnızca araştırmada kullanılıyor. 2003 yılında sentezlenen Mocovium da sadece 220 milisaniyelik yarılanma ömrüne sahip radyoaktif bir madde. Tennessine, şimdiye kadar sadece birkaç atom yapılmış olan, son derece ağır ve yapay bir kimyasal element. Oganesson, bilinen tüm elementlerin en yüksek atom numarasına ve en yüksek atomik kütlesine sahip ve son derece kararsız bir element (bilim adamları, laboratuvar koşullarında elementin gaz mı yoksa katı mı olduğundan bile emin değil).

Özetle bu elementlerin hepsi son derece kararsız ve bilimsel araştırmanın ötesinde hiç de kullanışlı değiller.

Okuyucu Yorumları