Periyodik Tablo'ya dört yeni element daha!

4 yeni elementin eklenmesiyle bitlikte, Periyodik Tablo'nun yedinci satırı tamamlanmış oldu!

Yedinci satır da tamamlandı!

Fen bilgisi öğretmenleri, yakında öğrencilerinden yeni ders kitapları satın almalarını ya da sahip oldukları Periyodik Tablo'ya dört yeni element eklemelerini isteyecek. 113, 115, 117 ve 118 olarak bilinen kimyasal maddeler Uluslararası Temel ve Uygulamalı Kimya Birliği (IUPAC) ve Kuramsal ve Uygulamalı Fizik Uluslararası Birliği (IUPAP) üyelerinden oluşturulmuş özel bir grup tarafından 30 Aralık tarihinde resmen kabul edildi.

Yeni elementler geçici olarak ununtrium (113), ununpentium (115), ununseptium (117) ve ununoctium (118) olarak adlandırılırken, dört adet insan yapımı elementin resmen önümüzdeki aylarda isimlendirileceği ifade edildi. Son eklemelerle birlikte Periyodik Tablo'nun yedinci satırı da tamamlanmış oldu.

Yeni elementler doğada bulunmayan "süper ağır elementler" sınıfına giriyor. Element 113 Japonya'daki RIKEN Enstitüsünden bir ekip tarafından bulunurken, element 115, 117, ve 118 Dubna Nükleer Araştırma Enstitüsü, Rusya ve Kaliforniya'daki Lawrence Livermore Ulusal Laboratuarı bilim adamlarından oluşan bir ekip tarafından keşfedildi.

Okuyucu Yorumları