"Phone 6'da safir ekran mümkün değil!"

Her iddiada iPhone 6'nın safir ekranla geleceği söyleniyor ama işin aslı pek de öyle görünmüyor!

Safir iPhone hayal mi?

Apple, kısa süre önce iPhone ekranını tamamen safirden yapmak üzere bir patent başvurusunda bulunmuştu. Bu patente göre, son derece sağlam bir materyal olan safir kristalleri, iPhone ekranlarını üretmek için kullanılacak, böylece iPhone tamamen safirden oluşan ekranlara sahip olabilecekti.

Ancak tüm bunlar teoride doğru olsa da pratikte işlerin öyle olmadığı yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Çin'li bir web sitesi, Apple'ın tüm iPhone'lara ekran üretmeye yetecek kadar safir bulmasının imkansız olduğunu dile getirerek, şu anda dünyadaki safir üretiminin çok az seviyede olduğunun ve bunun çok pahalı bir üretim süreci olacağının altını çiziyor. Apple'ın ancak çok yüksek fiyata satılabilecek özel iPhone'larda bu teknolojiyi kullanabileceğini de iddialarına ekliyor.

Ancak, Apple'ın akıllı saati iWatch için durum böyle değil. Söylentilere göre Apple, iWatch için safir ekran meselesini sonuca bağladı; tedarik sözleşmelerini imzaladı ve iWatch'ların safir ekranla üretilmesini garanti altına aldı. Büyük ihtimalle MWC 2014 etkinliğinde ortaya çıkacak iWatch'ın son halinin ne olacağını hep beraber göreceğiz.

Okuyucu Yorumları