Phone Companion da göründü!

Microsoft'un iOS ve Android'li cihazlara Windows 10 deneyimini taşımakta kullanacağı araç, göründü!

Phone Companion da göründü!

Cortana'nın iOS ve Android'e geleceği sürprizini henüz bizlerle paylaşan Microsoft, bu yenilikle beraber gelecek olan Phone Companion'ı da gösterdi.

Önümüzdeki haftalarda Microsoft'un kayıtlı "Insider" kullanıcılarına sunulacak olan uygulama, hangi mobil cihazı kullanırsanız kullanın, size akıcı bir "Windows 10 deneyimi" sunmayı amaçlıyor. iOS ve Android'de çalışacak olan uygulama, kullanıcılarına fotoğraf ve müzik eşitleme gibi işlevler ve fazlasını sunuyor. Dahası uygulama, kullanıcıları Cortana'yı ve Xbox Music, OneDrive gibi uygulamaları indirmeye yöneltiyor.

Phone Companion da göründü!

Phone Companion'ın bir başka amacı, kullanıcıların farklı cihazlardaki Windows 10 deneyimini aynı hale getirmek. Örnek vermek gerekirse, uygulama fotoğraf ve müzik paylaşmak isteyen kullanıcıları OneDrive'a yönlendirecek. Böylece iPhone'dan veya Android'den Windows 10'lu PC'sine geçen kullanıcılar, fotoğraflarına ve müziklerine rahatça erişebilecek; bir başka deyişle akıcı bir deneyim yaşayacaklar.

Microsoft, bu önemli yetenekleri Android ve iOS'a taşıyor olsa da, en iyi deneyimin Windows'lu cihazlarda sunulduğunun altını çizmeye devam ediyor. Windows Phone ve Windows'un sadık kullanıcılarını kızdırmak istemeyen firmanın bu açıklamayı tekrarlaması elbette şaşırtıcı değil.

Okuyucu Yorumları