PhotoLogin ile Onlarca şifre yerine tek bir resim

Şifrelerinizi tek bir yerde toplayan pek çok şifre yönetim aracı görmüş olabilirsiniz. Ama PhotoLogin, bunlardan çok farklı bir yol sunuyor!

Onlarca şifre yerine tek bir resim yeter

Herhangi bir şifrenizi hiç hatırlamak zorunda kalmasaydınız, günümüz dünyasında büyük bir rahatlık anlamına gelmez miydi? LogMeOnce adlı bir firma işte tam da böyle bir konforu sunmayı vadediyor. PhotoLogin adlı yeni bir araç sayesinde kullanıcılar artık bütün şifrelerini tek bir güvenli yere taşımakla kalmayacaklar, aynı zamanda şifrelerini bir resim aracılığıyla koruyabilecekler.

Örneğin bir web sitesinde ya da uygulamada oturum açmak istediğinizde tek yapmanız gereken, bilgisayarınızın webcam'ini ya de telefonunuzun kamerasını kullanarak bir fotoğraf çekmek. LogMeOnce bu aşamadan sonra fotoğrafı cep telefonunuz gibi başka bir cihaza göndererek, bunun gerçekten siz olup olmadığınızı onaylamanızı istiyor. Siz onay verirseniz, giriş de gerçekleşiyor.

Buradan hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşabileceğiniz PhotoLogin, Chrome, Firefox, Safari için ücretsiz eklenti; iOS ve Android platformları için de ücretsiz uygulama olarak kullanımda. Biraz zahmetli gibi görünebilir ama hem farklı yaklaşımı, hem de vaat ettikleri ile denenmeyi hak eden bir çaba...

Okuyucu Yorumları