Photoshop online ve ücretsiz oluyor

Her şeyin internet üzerine kurulmaya başladığı bu döneme Photoshop da kayıtsız kalamadı

Photoshop online oluyor

Geçtiğimiz günlerde Photobucket ile anlaşarak internet üzerinden video düzenleme yazılımını ücretsiz olarak kullanıcıların hizmetine sokmayı planlayan Adobe, şimdi de en popüler yazılımlarından birini internet üzerinden kullanılır yapma yolunda.

Bu da bedava

Adobe Yönetim Kurulu Başkanı Bruce Chizen şirketin resim düzenleme ve grafik tasarım programı Photoshop'un 6 ay içinde internet üzerinden kullanılabilir hale geleceğini açıkladı. Photoshop, video düzenleme yazılımı Adobe Remix ile birlikte internet üzerinden kullanılabilen ilk sürümler olacak. İşin daha güzel yanı ise tıpkı Adobe Remix'te olduğu gibi Photoshop'u da kullanıcılar ücretsiz olarak kullanabilecekler.

Elbette programın tüm yetenekleri herkese açılmayacak. Daha çok giriş seviyesinde olacağı söylenen programın bu sürümünde, Photoshop ve Photoshop Elements'te yer alan temel grafik düzenleme araçları sayesinde kullanıcılar, çektikleri fotoğrafları düzenlemek ve güzelleştirmek adına basit işlemleri kolaylıkla yapabilecekler.

Chizen, Adobe Remix ve online Photoshop'un bundan sonraki dönemde çıkarmayı düşündükleri online hizmetlerin ilk adımı olduklarının da müjdesini verirken, "artık işlerin internet üzerinden yürütülüyor olmasına kayıtsız kalamayız" diyerek şirketin Microsoft ve özellikle de Google gibi internete yatırım yapan şirketlerin izinden yürüdüğünü de dolaylı yoldan ifade ediyor.

Google'ın Picasa'sına rakip mi olacak?

Bildiğiniz gibi Google aylar önce Picasa ile online albüm oluşturma ve resim düzenleme işlemlerini de bir araya getirip kullanıcılara ücretsiz depolama alanı sunarak önemli bir atılım gerçekleştirmişti. Photoshop dosyalarını da düzenleyebilen yazılım pek çok kullanıcı tarafından ilgiyle karşılandı.

Photoshop'un online sürümünün, ücretsiz programlara rakip olmaktan çok, düşük bütçeyle Photoshop'a rakip olmayı amaçlayan ve kaliteli sonuçlar alınabilen programlar için hizmete sokulacağını ifade eden Chizen, kullanıcılara seçme şansı vermek istediklerinin altını çiziyor. Böylelikle 650-700$ civarındaki satış fiyatıyla kullanıcıların gözünü korkutan Photoshop'u daha fazla kişi ücretsiz olarak kullanabilecek.

Okuyucu Yorumları