Pil sorununa ekran çözümü!

Akıllı telefonların pil sorununa harika bir çözüm geliyor; üstelik çok eski bir teknoloji sayesinde!

Pil sorununa ekran çözümü!

Günümüzdeki akıllı telefonların inanılmaz özellikleri bulunuyor ama hepsinin ortak bir sorunu var: Pil ömrü...

Birçok akıllı telefon sahip olduğu devasa ve parlak LCD ekran yüzünden çok büyük bir enerji tüketiyor. Ayrıca sahip oldukları bu parlak ekranlar yüzünden ışık altında bir hayli zor okunuyorlar. Diğer taraftan E Ink olarak bilinen ekran yapısına sahip olan cihazlar, harika bir şekilde okunabildikleri gibi, herhangi bir parlama sorunu ile kullanıcısını rahatsız etmiyor. Renksiz ekranları sayesindeyse az güç tükettikleri için günlerce hatta haftalarca kullanılabiliyorlar.

Üretilecek yeni akıllı telefonlarda bu iki teknolojinin bir arada kullanılma ihtimali hakkında çıkan söylentiyse şimdiden birçoklarını etkisi altına almış durumda. Kendi içerisinde E Ink ve normal LCD ekran geçişi yapabilecek cihazlar sayesinde, istediğimiz zaman parlak, harika görüntü kalitesi altında bir şeyler izleyebilecek, iş okuma ve uzun pil ömrü gerektirdiği zamansa E Ink ile rahat ve farklı bir kullanım deneyim edebileceğiz.

E Ink'in kullanıcıya sağlayacağı uzun pil ömrü büyük dikkat çekecektir. Bilindiği kadarı ile dev bir marka böyle bir model üzerinde çalışıyor. Bu markanın hangisi olduğu ve bu ürünle ne zaman karşımıza çıkacağıysa kesin olarak bilinmiyor. Ancak ilk söylentiler, bunun Amazon olduğu yönünde...

Okuyucu Yorumları