Pilinizi tüketen 6 Google uygulaması!

Android'li cebinizin pilini emen, onu yavaşlatan Google uygulamaları ve hepsinden kurtulmanın yolu!

Pil düşmanı Google'lara son!

Android'deki ücretsiz uygulamalar, gizli bir ücretle gelebiliyorlar. Bu tür uygulamalar pilinizi tükettiği gibi, zaman zaman gizlilik ve güvenlik sorunlarına yol açabiliyorlar.

Android'in 4.1 ve üzeri sürümleri, pilinizi tüketebilen ve gizlilik sorunları oluşturabilen bazı Google hizmetleriyle geliyor. Bu sorunların nedeni genellikle Google'ın kullanım alışkanlıklarınızı takip etmek istemesi. Google hizmetlerini tamamen kapatmanız, bir Custom ROM'a geçmeden pek mümkün değil. Ancak Custom ROM yolunun da kendine has bazı yan etkileri var.

İşte Android'il cihazınızda Google hizmetlerinin pilinizi tüketmesini ve gizlilik sorunlarına neden olmasını engellemenin yolları:

Google Currents

Kullanıcılara çevrimiçi dergi deneyimi sunmayı amaçlayan Google Currents, arka planda sürekli eşitleme yaptığından pil tüketen ve cihazınızın performansını düşüren uygulamaların başında geliyor.

Uygulamayı hiç kullanmadıysanız, sizi etkiliyor olma ihtimali düşük zira onu öncelikle arka planda çalışacak şekilde yapılandırmanız gerekiyor. Currents'ın yavaş flaş belleklerde performans sorunlarına yol açtığı da söyleniyor.

Currents'ın neden olduğu sorunlardan kurtulmak için uygulamayı açın, Ayarlar simgesine tıklayın ve "Arka planda eşitleme" kutucuğunun işaretini kaldırın.

Google+

Google+, ön yüz kameranızı ve mikrofonunuzu kullanabildiği için gizlilik sorunlarına yol açabiliyor. Dahası arka planda çalışan uygulama, karşınıza uyarılar çıkarabiliyor.

Gelen bir videolu görüşme teklifini sadece bir dokunuşla kabul edebilmek, küçük bir hata yapmanız halinde sizi utanç verici bir durumda bırakabilir.

Google+'ı kapatmak için uygulamayı açın ve sağ üstteki Ayarlar düğmesine dokunup Oturumu Kapat'a dokunun.

Instant Upload (Hızlı Yükleme) ve diğerleri

Instant Upload (Hızlı Yükleme) ve diğerleri
Pil tasarrufu için Hızlı Yükleme'yi kapatın

Instant Upload (Hızlı Yükleme)

Bu özellik, çektiğiniz her fotoğrafın Google+ hesabınıza yüklenmesini sağlar ancak aynı zamanda pilinizi de tüketir. Özellikle internete 3G ile bağlanıyorsanız, pil ve veri tüketiminiz sizi daha çok etkileyecektir.

Kapatmak için Menü > Ayarlar > Hızlı Yükleme yolunu izleyin ve özelliği devre dışı bırakın.

Google Maps

Cihazınızın GPS özelliğinden faydalanan Google Maps, uygulamayı kullanmadığınız zamanlarda beklenmedik biçimde çok pil harcayabiliyor.

Maps'in pil kullanımını azaltmak için Ayarlar > Konum hizmetleri > Bu cihazdan bildir'in işaretini kaldırın.

Google Latitude

Latitude, konumunuzu arkadaşlarınızla paylaşmanıza izin veriyor ve bu sırada pilinizin tükenmesine neden olabiliyor. Kapatmak için Menü (üç nokta simgesi) > Ayarlar > Konum ayarları yolunu izleyin ve Konum paylaşmayı etkileştir seçeneğinin işaretini kaldırın.

Google Talk

Google Talk, haberiniz olmasa da sizi çevrimiçi olarak gösterebiliyor ve arka planda pilinizi harcayabiliyor. Google Talk'tan çıkış yapmak için uygulamayı çalıştırmanız, hesabınızın üzerine dokunmanız ve Oturumu Kapat'ı seçmeniz gerekiyor.

Eşitlemeyi tamamen kapatın

Tüm Google uygulamaların eşitleme özelliklerini kapatmak istiyorsanız, çoğu Google uygulaması için bunu yapabileceğiniz bir yer var. Ayarlar > Hesaplar > Google yolunu izleyin. Burada otomatik eşitlemeyi devre dışı bırakmak istediğiniz hesaba dokunun. Şimdi karşınıza devre dışı bırakabileceğiniz hizmetlerin bir listesi gelecek.

Okuyucu Yorumları