Pinterest büyümeye devam ediyor!

Alternatif sosyal ağ, Facebook'un çok uzağında da olsa, önemli bir virajı dönmeyi başardı!

Büyümeye devam ediyor!

Sevilen uygulama Pinterest, önemli bir sınırı aştığını duyurmuş durumda. İnternet sitesinin yaptığı açıklamaya göre, artık aylık aktif 100 milyon üye bulunmakta.

Bu çizginin aşılmış olması, beş yaşındaki firmanın keşif için kullanılacak birinci site olma amacı hakkında ne kadar hırslı olunduğunun bir göstergesi. Pinterest'in belirttiğine göre, geçtiğimiz sekiz ay içerisinde kullanıcı sayısı iki katına çıktı ve bu kullanıcıların yüzde 45'i ABD'nin dışında.

Pinterest sözcüsü Jamie Favazza "bu yıl uluslararası büyümeye odaklandık. Pinterest yıllardır uluslararası olarak ulaşılabilmekteydi ve sitenin ilk çeviri sürümü Fransız Pinciler için 2013 Haziranda sunulmuştu" cümlelerini kurmakta. Bugün Pinterest, 30'un üzerinde dilde kullanılabilmekte.

Geçirdiği değişim ve büyümesine rağmen San Francisco tabanlı firma, halen rakiplerini yakalamak için çabalamakta. Facebook 1 milyar günlük aktif kullanıcı sınırını aşarken, Twitter ve Instagram aylık 300 milyon kullanıcı civarında sayılar açıklıyor. Bu arada Snapchat ise günlük 100 milyon aktif kullanıcıya sahip. Pinterest ise kullanıcı sayısını ilk defa açıkladı.

Araştırma firması eMarketer'dan analist Debra Aho Williamson'ın söylediğine göre "Pinterest, diğer (sosyal ağlardan) daha yavaş bir büyüme hızına sahip."

Okuyucu Yorumları