Piramitlerin sırrı bu kez çözülebilir!

Mısır Piramitlerinin bir türlü çözemediğimiz gizemi, bu yeni çalışma ile çözülebilir!

Piramitlerin sırrı çözülüyor!

Mısır Piramitlerinin mühendislik ve mimari açıdan gizemleri, yüzyıllardır insanların ilgisini çekiyor. Ancak bu yapıların dış kısımları oldukça ilginç olsa da, iç kısımlarında da bir çok gizem mevcut ve bilim adamları, şimdi bu gizemleri çözmeye çalışıyor. Mısır, Kanada, Fransa ve Japonya üniversitelerinin ortak bir çabası ve Mısır Antika Bakanlığı'nın desteğiyle Mısır piramitlerinin bazılarının - özellikle Bent ve Red piramitleri ile Khufu ve Khafre piramitlerinin - gizli bölümleri, Scan Pyramids ismi verilen bir proje kapsamında incelenecek.

Piramitlerin içerisindeki gizli kalmış ve ulaşılması neredeyse imkansız olan alanlar, X-Ray görüntülemeye benzeyen, termal farklardan yararlanan ancak çok daha derin objeleri algılayabilen bir teknoloji ile gözlemlenecek ve böylelikle yapıların iç kısımlarına girilmeden ve yapılara zarar verilmeden, muhtemel tarihi kalıntı ve eserlerin incelenmeleri mümkün olacak.

4.000 yılın üzerinde yaşa sahip olan bu piramitlerin nasıl inşa edildikleri halen gizemini koruyor ve tahminler, ancak hipotez seviyesinde kalıyor. Scan Pyramids projesi, sadece gizli alanları araştırmakla kalmayacak, muhtemel bulgular sayesinde inşa metodunun da ortaya çıkartmaya çalışacak.

Scan Pyramids projesi geçtiğimiz gün başladı ve 2016 yılının sonuna kadar devam edecek.

Okuyucu Yorumları