Pix Camera, Yapay Zeka ile Prisma'ya Rakip Oldu!

Microsoft'un yaklaşık 1 yıl önce kullanıma sunduğu uygulaması, yeni güncelleme ile birlikte Prisma'ya rakip oldu!

Prisma'ya rakip geldi!

Microsoft Pix Camera, yapay zekanın nimetlerini kullanarak fotoğraflarınızda insanların daha iyi görünmesini sağlayan bir uygulama. Perde arkasında yürüttüğü algoritmalar ile fotoğraf çektiğinizde aslında 10 kare kaydediyor, ardından keskinlik, pozlama ve hatta yüz ifadelerini analiz ederek en iyi fotoğrafı çekmenizi sağlıyor.

Kullanılmayan karelerden bile veri toplayarak sonraki fotoğraflarda daha iyi sonuçlar almanızı sağlayabiliyor. Uygulama geçtiğimiz yılın yaz aylarında yayınlanmıştı. Ancak yeni gelen güncelleme sayesinde uygulama çok farklı bir yetenek kazandı: fotoğraflarınızı sanat eserlerine çevirebilmek.

Sanatsal filtre uygulaması Prisma'yı andrıran yeni güncelleme, Microsoft'un Asya araştırma laboratuvarında Skype ile birlikte geliştirildi. Şirketin yayınladığı bir blog gönderisine göre, Pix Styles, derin sinir ağlarının ünlü sanat eserlerinden öğrendiği dokular, desenler ve tonları kullanarak fotoğraflarınızı değiştirebiliyor.

Şu anda fotoğraflarınıza uygulayabileceğiniz 11 stil bulunuyor, bunlar; cam, yapraklar, Bacau, karakalem, kalp, alev, Honolulu, Zing, pop, parıltı ve dalgalar -- ve daha fazlası önümüzdeki haftalar içerisinde uygulamaya eklenecek.

Pix Camera, Yapay Zeka ile Prisma'ya Rakip Oldu!

Six Paintings adlı özellik ise, sanki bir tablonun yapım aşamaları gibi görünen altı adet görsel hazırlıyor, ilk görselde basit fırça darbeleri görülürken, sonuncu görsele doğru detayar artıyor ve sanat eseri tamamlanıyor. Oluşan sonucu kısa bir video yada GIF olarak paylaşabiliyorsunuz.

Bu yapay zeka sanatçıya iPhone ve iPad ile erişebilirsiniz. Uygulama bulutunuzu kullanmadan veri ve vakit tasarrufu da sağlayabiliyor.

Okuyucu Yorumları