Plastik Kirliliği Ölen Balinayla Tekrar Hatırlandı

Okyanuslardaki plastik kirliliğinin ciddiyeti, ölen bir balina ile bir kez daha hatırlandı...

Plastik atık, balinanın sonu oldu

Endonezya'nın Kapota Adası'nda bulunan ölü ispermeçet balinası (sperm whale) başlı başına üzücü bir haber olsa da, okyanuslardaki plastik kirliliği problemini çevreleyen sorunları bir kez daha hatırlattı.

Koruma grubu WWF-Indonesia balinanın ve araştırmacıların balinanın karnında bulduklarının fotoğraflarını yayınladı. Balinanın midesinde iki sandal, bir plastik halat yumağı, dört plastik şişe, 25 plastik torba ve 115 plastik bardak bulundu. Bulunan plastiklerin toplam ağırlığı ise 5,9 kilogramdı.

Balinanın çürüme durumu nedeniyle ölümünde plastiklerin rolünün olup olmadığı belirlenemedi. The Jakarta Post'un söylediğine göre balinanın bedeni yakın bir sahile gömülecek.

Plastik Kirliliği Ölen Balinayla Tekrar Hatırlandı
twitter@WWF_ID

WWF'nin verilerine göre her yil 8,8 milyon ton plastik okyanuslara ekleniyor. Deniz hayvanları da bu plastikleri kolay bir şekilde yemek zannederek alışveriş torbalarından pipetlere kadar her şeyi yiyebiliyorlar.

Dünya genelinde araştırmacılar, hükümetler ve koruma organizasyonları temizleme çabaları ve tek kullanımlık plastik yasakları ile bu problemi azaltmaya uğraşsalar da, bu balinanın durumu hâlâ yapılması gereken çok şey olduğunu gösteriyor...

Okuyucu Yorumları