Play Store "Çöp Yorumlar"dan Temizleniyor

Google, yılbaşı gelmeden Play Store'da çok büyük bir temizliğe girişti!

Play Store'a yılbaşı temizliği!

Görünüşe göre Google da en az kullanıcılar kadar uygulama marketinde bulunan "çöp yorum"lardan rahatsız durumda ve teknoloji devi, Android kullanıcılarının gözüne çarpan geri bildirimlerin kalitesini arttırmak için kararlı.

Google, bu sene kullanıma aldığı yapay zekâ ve insan çalışanların gücünü birleştirerek oluşturduğu yeni sistemle Play Store'daki değersiz puanlandırma ve yorumlardan ve bunları teşvik eden uygulamalardan kurtulma yolunda adımlar atıyor ve sonuçlar şimdiden etkileyici. Teknoloji devi, geçtiğimiz hafta uygulama marketinde geliştirdiği sistem ile "milyonlarca" gereksiz puanlandırma ve yorumun yanı sıra bunları teşvik eden binlerce uygulamayı silerek amacı doğrultusunda dev bir adım attı. Bu ise Android uygulama geri bildirim sistemini delerek yüksek puanlar almaya çalışan uygulama geliştiricisi sayısının düşünülenden de fazla olduğunu ortaya koyuyor.

İnternet devinin hedefinde sahteliği belli birçok uygulama puanlandırması bulunuyordu (örnek olarak kısa sürede kaydedilmiş binlerce beş yıldızlı geri bildirim) ve bunun yanı sıra "küfür içeren, nefret söylemi bulunduran veya uygulama ile ilgisi olmayan ifadeler içeren" yorumlar da şirketin temizlediği geri bildirimler arasındaydı. Ayrıca şirketin kesinlikle yasakladığı davranışlardan birisi de "kullancılarına beş yıldızlı puanlandırma ve yorum teşviki" yapılmasıydı.

Bu, Google'ın her zaman harika bir temizlik çıkarttığı anlamına gelmiyor. Şirket, Şubat ayında herhangi bir teşvik veya manipülasyon olmamasına rağmen bu gerekçeyle Greenheart'ın Game Dev Tycoon isimli uygulamasına ait birçok geri bildirimi silmişti. Bu gibi hatalar, birçok hatayı ve henüz silinememiş çöp yorumu da beraberinde getirebiliyor. Yine de sunulan veriler, uygulama marketindeki geri bildirimlerin çok daha kötü bir hâlde olabileceğini göstermesi açısından iyi bir haber olarak değerlendirilebilir.

Okuyucu Yorumları