Play Store'da değişim rüzgarları esiyor!

Google, Play Store'un arayüzünde oldukça önemli bazı değişikliklerin hazırlığın yapıyor!

Play Store'da değişim zamanı!

Google, mobil uygulama platformu Play Store'da bir dizi yeniliği kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Platformun kategorilerinde yeni düzenlemeler, farklı boyutlardaki simgeler gibi bazı geliştirmeler söz konusu.

Play Store'da büyük bir yenilenme süreci en son geçtiğimiz yıl yaşanmıştı. Bunun ardından ise geçtiğimiz yazın başlarında bazı küçük değişikliklere tanık olmuştuk. Öyle görünüyor ki Google artık Play Store'un tasarımında nihayet yeni bir büyük değişime gitmeye kararlı...

Bahsi geçen yenilikler arasında en dikkat çekici olanlarından biri Eğlence kategorisinin artık "Film, Müzik, Kitap" şeklinde adlandırılacak olması. Bir diğer değişiklik ise öne çıkarılan içeriklerin yer aldığı yeni 'carousel' bölümünde bulunuyor. Bu bölümde öne çıkarılanların boyutları artık biraz daha küçülebilir.

En çok dikkat çeken değişiklik ise Play Store'da her zaman üstte duran Google'ın beyaz arama çubuğuyla ilgili. Söz konusu değişiklikle birlikte bu arama alanı doğrudan en üstteki çubukla entegre edilecek ve sesli arama işlevi de ikinci bir dokunuşla ortaya çıkarılacak. Bu değişikliğin uygulamaya biraz alan kazandıracağını ve daha düzenli bir görünüm sunacağını söylemek mümkün.

Okuyucu Yorumları