Playstation 3 ile Tedaviye Doğru

Sony Playstation 3'ün kanser tedavisinde kullanılacak olan yazılım yaması indirilebilir durumda

PS3 ile AR-GE

Sony, yeni oyun konsolu Playstation 3'ün kanser ve Alzheimer gibi hastalıkları araştıran süper bilgisayar ağının parçası olabilmesi için ürettiği yazılımın indirilmeye hazır.

Sony Playstation 3 artık kanser araştırmalarında aktif olarak rol alıyor. Bunun en büyük parçası olan yeni yazılım yaması Firmware 1.6 ABD'deki Stanfort Üniversitesi'nin "Folding@home" adlı projenin eseri olarak artık indirilebilir durumda. Konsol kullanılmadığı zamanlarda, kullanıcıların isteği doğrultusunda süper bilgisayar ağına bağlanıyor ve ortaya süper bir işlemci gücü ortaya çıkıyor.

Bu sayede oluşturulan "Folding@home" timi sayesinde kanserden, Alzheimer'a ve Parkinson'a kadar birçok hastalığın tedavisi için araştırma geliştirilme çalışmaları çok daha fazla hızlanıyor.

Playstation 3'te kullanılan işlemcilerin mimarisi bu tip bir proje için oldukça iyi. Stanfort Üniversitesi'nin istatistiklerine göre 30.000 adet Playstation 3'ün aynı anda çalışırken ortaya çıkan performans, 160.000 Windows PC'nin çalışma performansına eşdeğer.

Playstation 3 Firware

Okuyucu Yorumları