PlayStation 3'te büyük değişim!

Bazı PlayStation 3 sahipleri bu güncelleme ile çok üzülecek: İşte yeni yazılımın "yok ettiği" şey...

PS3'te büyük değişim!

Sony yaptığı açıklama ile PlayStation 3'ten Linux işletim sistemi desteğini kaldıracağını duyurdu.

Linux kullanıcılarını oldukça üzen bir haber ama bunun sinyalleri daha önce de verilmişti. PlayStation 3'ün Slim modeli de Linux desteği olmadan piyasaya çıkmıştı.

Eski kasa PS3 sahipleri Linux kullanmaya devam etmek istiyorlarsa en son çıkan firmware güncellemesini yapmamayı seçebilirler. Ancak bu, Sony PlayStation Network ile de bağlantıyı kesmek anlamına geliyor.

Sadece bununla da kalmıyor, yeni firmware'i yüklememek, yeni Blu-Ray filmlerde ve oyunlarda da sıkıntı yaşamak anlamına geliyor. Yani kullanıcıların iki yoldan birini seçmesi gerekiyor. PlayStation3 firmware 3.21'i yüklemeden önce iyi düşünün.

Peki sebebi ne?

Peki sebebi ne?
Slim'de Linux zaten yoktu

PlayStation 3 üzerinde Linux kullananlar, sıradan kullanıcılardan ziyade araştırma laboratuarları.

İlginç görünebilir ama IBM'in geliştirdiği Cell işlemciler, ileri matematik araştırmaları gibi alanlarda çok başarılı. Bu yüzden toplu PS3 alımı yapan laboratuarlar, çok ucuza kendi özel süper bilgisayarlarını geliştirme yoluna gidiyor.

Sony'nin resmi açıklaması "güvenlik sebebiyle" olduğunu belirtiyor. Ancak Sony'nin esas gelirleri oyunlardan geliyor; üreticiler, distribütörler ve son satıcı PS3 satışından kar etse de bu konsolu ucuz tutmanın faturası merkez Sony'nin cebine yansıyor. Sony, konsolunu alan oyun satın almazsa zarar ediyor. İşte bu da uzmanlar ve kullanıcılar tarafından Sony'nin PS3'ten Linux'u kaldırmayı istemesindeki temel sebep olarak görülüyor.

Okuyucu Yorumları