PlayStation 4 için Ustream devrinin sonu!

PlayStation 4'ün ilk tanıtımında Sony'nin ballandıra ballandıra anlattığı özellik, ani bir kararla tarihe karıştı!

PlayStation 4 için bir devrin sonu!

Sony, 2013 yılında PlayStation 4 hakkında detayları sunduğu sırada, oyuncuların Ustream yayın hizmeti üzerinden oyunlarını yayınlamalarına imkan tanıyan özellik öne çıkartılmaktaydı. Şimdi ise aynı Sony, bu ortaklığın artık sona erdiğini açıkladı. 1 Ağustos tarihi itibarı ile PS4 oyuncuları, oyunlarını sadece Twitch, YouTube ve DailyMotion üzerinden yayınlayabilecekler.

Sony cihazlarından Ustream'in kaldırılmasını neyin tetiklediği belli değil ancak temel olarak bütün cihazlardan bu erişimin kaldırıldığı söylenebilir. PS4 kullanıcıları, oyunlarını artık Ustream'de yayınlayamamanın yanı sıra, konsol, PS Vita ve mobil PS uygulamasındaki "Live from PlayStation" portalı aracılığı ile Ustream videolarını da göremeyecekler.

Sony'nin PS4'ü piyasaya sürmesinden beri oyun yayınları için Twitch'in öne çıkan platforma dönüştüğü açık bir şekilde gözükmekte. Ayrıca bu platform, 2014 yılında Amazon tarafından satın alındığından beri de büyümeye devam ederek yeni bir eSports ligi kurmuş ve oyun yaratıcılarının oyunlarına Twitch yayını özelliği eklemeleri konusunda ısrarcı bir hale gelmişti. Öte yandan, Ocak ayında IBM tarafından satın alınmasından beri Ustream hakkında pek fazla şey duyulmuş değil...

Okuyucu Yorumları