PlayStation 4'ün ömrü ne kadar?

PS3 ile birlikte koca bir 7 yıl geçirdik. Peki PlayStation 4, sizce kaç yıl piyasada kalacak?

PS4'ün ömrü ne kadar?

PS4 Kuzey Amerika'da satışa sunuldu ama Avrupa pazarının başkenti olan İngiltere ona daha yeni kavuştu... Tabi konsolun İngiltere'de de satışa çıkması ile birlikte konsol savaşlarının yüzde yüz anlamında başladığını daha net bir şekilde görebiliyoruz.

Bundan bir süre önce Microsoft, Xbox One'nın 10 yıl piyasada kalacak bir konsol olduğunu dile getirmişti. Peki ya Sony, PS4 için de bu şekilde mi düşünüyor? Sony Birleşik Krallık müdürü Fergal Gara'ya soracak olursanız PS4'ün ömrü 10 yıla yayılmayacak. "Yeni nesil konsolların ömrünün daha kısa süreceği konusunda, daha önceki modellere baktığım zaman, net şekilde çizilmiş bir resim zaten mevcut" diyerek konuşmasına başlayan Gara, sözlerine şu şekilde devam etti; "Sanıyorum her şeyi değiştiren zamanın ta kendisi! Geçen yedi yıl içerisinde teknoloji piyasasında yaşanan değişim aşikar. Yine de PS4'ün 10 yıl piyasada olamayacağının en büyük göstergesi, yeni teknolojilere olan açlığımız ve tüketim isteğimizdir. Sanıyorum tüm bu zamansal değişim her şeyi etkileyecek."

Her ne kadar Gara teknolojik gelişimin daha hızlı değişimlere yol açacağını söylemiş olsa da Sony'nin PS4 ile yapacaklarından ve firmanın konsola ne kadar güvendiğinden de bahsetmeden etmedi. "Önümüzdeki birkaç ay içerisindeki satışlarımızla çok daha farklı bir noktaya gelmiş olacağız. Zaten akabinde yeni dinamiklerin pazara ne şekilde yansıdığını bizler de deneyim ederek, yolumuzu çizmeye başlayacağız" diyerek bir anlamda gelecekte ne olacağını tayin etmenin o kadar da kolay olmadığının altını çizmiş oldu.

PS4'ün çıkışı ve geçen günler ardından kullanıcılarda yarattığı memnuniyet büyük bir artı şüphesiz ama Valve gibi dev firmaların, yeni nesil konsol yarışlarına bambaşka fikirlerle katıldıklarını da unutmamak lazım.

Okuyucu Yorumları