PlayStation 4, Xbox'a bağlı!

Sony, kendi yeni nesil konsolu PlayStation 4 ve Microsoft'un yeni Xbox'ı hakkında ilk kez konuştu!

PlayStation 4, Xbox'a bağlı!

Oyun konsolları dünyasında 2013 ile başlayan gerginlik, gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Bundan bir süre önce konsol dağıtımında yıllar sonra birinciliğe oturmuş olan Sony, masaya yumruğunu vurdu...

Yeni jenerasyon konsollar için geri sayıma geçtiğimiz günümüz teknoloji pazarında, Sony CEO'su Kazuo Hirai'den gelen bir açıklama, ilk konsolu Microsoft'un çıkaracağı yönündeki beklentiyi iyice netleştirdi. The Times'a verdiği bir röportajda konuşan Hirai, Sony'nin yeni konsolunu tanıtmadan önce, ilk olarak Microsoft'un kendi konsolunu tanıtmasını bekleyeceklerini dile getirdi. "Neden ilk biz olalım? Hele bir de rakibiniz sizin kullandığınız parçaları inceleyip, sizden daha sonra, daha iyi bir cihazla çıkabilme ihtimali varken?" şeklide olayları sorgulayan CEO, tıpkı PS3'de olduğu gibi, yeni konsolunu daha sonra üreteceğini kesinleştirdi.

Her ne kadar Microsoft'un ve Sony'nin konsollarını bu yıl içerisinde çıkartacaklarına kesin gözüyle bakılsa da halen ortada net bir açıklama olmadan bu kadar tartışma yaşanması ilginç bir durum. Son dedikodulara göre her iki firmanın konsolları da birbirlerine benzer mimariler kullanacak. Eğer söylentilerde biraz doğruluk payı varsa, bugüne kadar ortaya çıkan parçalara bakarak, her iki konsolun da bir hayli güçlü olacağını söyleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları