Sony DualSense Charging Station İnceleme

Eğer bir PlayStation 5’iniz varsa, bu cihaz aradığınız eküri olacak. DualSense’leriniz şarjsız kalmasın diye DualSense Charging Station bu bölümde sizlerle.

CHIP Online Notu 80
  • Oldukça şık ve yerinde sağlam duruyor
  • Aynı anda birden fazla DualSense şarj edebiliyor
  • Hızlı şarj özelliği yok

Sony’nin DualSense kontrolcüleri ilk kez elimize ulaştığında söylediklerimizi muhtemelen hatırlıyorsunuzdur. Sony’nin DualSense ile kontrolcüler arasında gerçek anlamda yeni nesle ulaştığını ve arkasında dağ gibi bir oyun desteği olmasından da hareketle, bu teknolojinin bir benzerini görmemizin çok uzun zaman alabileceğinden bahsetmiştik. Neticede 2.5 sene sonra, Sony’nin kontrolcüsüne tek rakip şirket içinden, DualSense Edge ile geldi ve halen üçüncü parti, satılan bir rakibi bulunmuyor. Elimize ulaştığında onu da inceleyeceğiz elbette.

Sony, DualSense ekosistemini geliştirmeye devam ederken uzun süredir beklediğimiz bir ürünü de nihayet piyasaya sürdü. İki adet DualSense’i aynı anda ve üç saat içerisinde tam şarj edebilen DualSense Charging Station, gerek şık bir kontrolcü standı olarak gerekse bir şarj adaptörü olarak işini oldukça iyi yapan bir ürün olmuş.

DualSense Charging Station yapı olarak daha önceki nesilde gördüğümüz kardeşlerinden pek farklı sayılmaz, aynı şekilde çalışma usulü konusunda da daha önce görmediğimiz bir şey sunmuyor. Sony bu ürünün 2 adet DualSense’i 3 saat içinde şarj edebildiğini söylüyordu ve bu sürenin neredeyse dakikası dakikasına tuttuğunu hemen belirtelim. Elbette aklınıza Type-C kablo ile şarj etmemizden daha hızlı mı diye sorular gelecektir, bunun cevabı hayır. Charging Station’ın şarj süresi, Type-C kablo ile yaptığınız şarjdan daha kısa değil. Elbette bu cihazların hızlı şarj özelliğine sahip olması muhteşem olurdu ancak bunu artık gelecekte görebileceğiniz gibi gözüküyor.

Ürünü çok fazla anlatmaya gerek yok. DualSense yerine kolayca oturuyor ve biraz eğimli olarak yuvasında oldukça sağlam duruyor. Şarjın başladığını touchpadin etrafındaki aydınlatmanın yanmaya başlamasından anlıyorsunuz. Şarj süresince turuncu olan ışık, şarj bittiğinde yeşil yanmak yerine sönüyor. Bu da bataryayı boşu boşuna bitirmemek için akıllıca düşünülmüş.

Sony’nin bu üründeki ana satış noktalarından birisi, PS5 cihazlarındaki USB slotlarının boşa çıkması. Charging Station size bunu sağlıyor ancak bu satın alma kararınızı etkiler mi, bundan çok emin değilim. Daha çok aynı anda kablo karmaşası olmaksızın şarj edebilme ve kontrolcü standı olarak tercih edileceği kanaatindeyiz.

Sonuç

Şimdilik PS5’in orijinal renkleri olan beyaz ve siyah tonlarıyla satışta olan ürün, eğer birden fazla DualSense kullanıyorsanız fiyatı makul bir alternatif olabilir. Fiyatı ise 690 TL seviyesinde.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Sony DualSense Charging Station
Ürün Markası Sony
CHIP Online Notu
80