PlayStation Classic'e Büyük Fiyat İndirimi

Sony'nin fiyatıyla eleştiri oklarını üzerine çeken minik konsolu, çok fazla dayanamadı ve ucuzladı!

Sony çabuk pes etti!

NES Classic çıktığı tarihten itibaren bulunması imkansız bir hale gelmişti. SNES Classic, çıkışının bir ay sonrasında piyasadaki en aranan tablet olmuştu. PlayStation Classic'in fiyatı ise bir ay içinde internetteki tüm mağazalarda 100 dolardan 60 dolara düştü.

Amazon ve Target gibi mağazalarda yaygın hale gelen yüzde 40'lık indirim, Sony'nin satabileceğinden daha çok PlayStation Classic ürettiğini gösteriyor. Bunun birçok nedeni olabilir, mesela kullanıcılar nostalji için PlayStation Classic'i değil Nintendo'yu tercih ediyor olabilirler veya her yılbaşında PlayStation almaktan bıkmış olabilirler.

PlayStation Classic'in oyun listesindeki eksikler de can sıkıyor olabilir. 100 dolara değiştiremeyeceğiniz 20 oyuna sahip olmak, muhtemelen herkesin hoşuna gitmiyor. Konsolun sadece orijinal PS1 denetimini desteklemesi ve gelişmiş DualShock sürümlerini desteklememesi ise oyun keyfini azaltan bir faktör.

Sony'nin konsoldaki kötü kararlı sonucunda Classic ile başarısızlığa uğraması şaşırtıcı değil. Neyse ki PlayStation Classic'i hack'lemenin bazı yolları bulunuyor ve ucuzlayan fiyatıyla birlikte konsol, ilgi çekici hale gelebilir.

Okuyucu Yorumları