PlayStation Günü'nde çok özel açıklamalar

Sony, Londra'da düzenlenen PlayStation Günü'nde PS3 için planladığı ömrü de açıkladı.

PS3'ün ömrü kaç yıl?

SONY'nin 6 Mayıs 2008 tarihinde Londra'da düzenlediği ve oyun dünyasından 500'ü aşkın katılımcının yer aldığı "PlayStation Günü" (PlayStation Day) etkinliğinde bir konuşma yapan Sony Computer Entertainment Başkanı Kazuo Hirai, ev eğlence merkezi olarak konumlanan PS3'e önümüzdeki dönemde birçok yeni özelliğin ekleneceğini belirtti. Kazuo Hirai; "Oyun, oyun, daha fazla oyun" diyerek 2008 yılında bu alanda önemli gelişmelerin yaşanacağını söyledi.

Piyasaya çıktığından bu yana Avrupa'da 5 milyon adet satan PS3 için geliştirilen oyunların dünyanın farklı bölgelerindeki geliştiriciler ve tasarımcılar tarafından hayata geçirildiğini belirten Hirai; "2008 yılına Gran Turismo 5 Prologue ve Grand Theft Auto 4 gibi iki iddialı oyunla başladık. Bunun arkası geliyor; LittleBigPlanet, Resistance 2, MotorStorm, Pacific Rift and Buzz, Quiz TV, Metal Gear Solid 4 ve Haze gibi oyunlar çok yakında oyun severler ile buluşacak. 2009 yılında da Kill Zone 2'yi piyasaya sunmayı planlıyoruz" dedi. Kazuo Hirai ayrıca PS3'ün planlanan ömrünün 10 yıl olduğunu açıkladı.

Kullanıcıları bekleyen yenilik

Kullanıcıları bekleyen yenilik

PS3'ün yenilikleri arasında SingStar karaoke uygulaması ve PlayTV ürünü bulunuyor. PlayTV, PS3'ün karasal dijital yayınlar üzerinden kayıt yapmasını sağlıyor. Bu sayede dijital televizyon yayınında bir program izlerken, aynı anda yayınlanan bir başka program da kayıt edilebiliyor. PS3'ün dahili sabit sürücüsünde kaydedilen görüntü daha sonra izlenebiliyor.

Etkinlikte ayrıca; 2006 yılının Kasım ayında piyasaya çıkan PS3'ün 2007 yılında 10 milyon adet satıldığını, PSP satışlarının toplamda 34 milyona ulaştığı ve PlayStation 2'ninse 127 milyon adet satıldığı belirtildi. Avrupa pazarında ise PS3'ün 5 milyon adet, PSP'nin 12 milyon adet ve PS2'nin ise 48 milyon adet satıldığı açıklandı.

Okuyucu Yorumları