PlayStation mı, Xbox mı?

Oyun dünyasının efsanevi ismi, daha şimdiden yeni nesil konsolların savaşında kazananı ilan etti!

PlayStation mı, Xbox mı?

Uzun bir süre sessiz kalan ve sonunda yeniden oyun teknolojisi camiasına katılan Atari'nin kurucusu Nolan Bushnell, geçtiğimiz hafta piyasaya çıkardığı "Finding the Next Steve Jobs: How to Find, Hire, Keep and Nurture Creative Talent" isimli kitabı ile ismini tüm dünyaya duyurmuştu.

2000'li yılların büyük bir bölümüne hakim olan Microsoft - Sony kavgası, Bushnell'e göre yeni Xbox'ın zaferi ile sonlanacak. Konu hakkında GameTrailers'e verdiği röportajdaysa; "Şahsen Microsoft'un çok daha iyi bir konumda olduğuna inanıyorum. Bunun en büyük sebebiyse Sony'nin kullandığı yazılımdan başka bir şey değil. Ne yazık ki Sony yazılımları bir hayli boş." diyen Busnell sözlerine şu şekilde devam etti; "Uzun zamandır listenin başında Japon asıllı markalar vardı. Fakat bu firmalar kısa sürede yazılım gelişimini frenlediler. Amerika yazılım geliştirme topluluğu ise bu yavaşlamanın ne kadar büyük bir sorun olduğunu kısa sürede fark etti. Pek tabii birçok insan yazılım geliştirme topluluklarının ne derece zorluk çektiklerini bilmiyorlar."

Busnell'e göre, Microsoft sahip olduğu kolay kullanılabilir ve bir o kadar da güçlü yazılımları ile çok daha iyi ürünlerle yakın zamanda rakibine büyük üstünlük sağlayacak. Diğer taraftan, sistem geliştirme bölümünün başında bulunan Mark Cerny'e göre, PS4 çok ama çok daha "geliştirici merkezli" yeni bir konsol yapısı sunacak.

Okuyucu Yorumları