PlayStation Network kademeli olarak açılıyor!

Sony, hack'lenen PlayStation Network ve diğer hizmetleri kademeli olarak kullanıma açıyor.

PSN tekrar açılıyor!

Sony Computer Entertainment (SCE) ve Sony Network Entertainment International (SNEI), kısa süre içinde oyun, müzik ve video hizmetlerinden başlayarak, PlayStation Network ve Qriocity servislerinin bölgelere göre kademeli olarak yeniden hayata geçirileceğini açıkladı. Şirket, hem ağ genelindeki güvenliğin artırılması için bir dizi adım atılacağını hem de müşterilere gösterdikleri sabır ve sadakatten ötürü teşekkür etmek amacıyla, yeni bir müşteri teşekkür programının hayata geçirileceğini de açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletindeki San Diego şehrinde bulunan, şirkete ait veri merkezine yönelik gerçekleştirilen siber saldırının ardından PlayStation Network ve Qriocity servislerini hızla kullanıma kapatan SNEI, sadece birkaç gün içinde, konusunda uzman birçok bilgi güvenliği firması ile temasa geçerek sistemi kapsamlı olarak kontrol etmişti. O günden bu yana, şirket kişisel bilginin daha iyi korunması amacıyla bir dizi yeni güvenlik tedbirini uygulamaya soktu. PlayStation Network ve Qriocity servislerinin güvenlik gücünün teyit edilmesi amacıyla SNEI ve üçüncü parti uzmanlar tarafından kapsamlı testler gerçekleştirildi.

Mühendisler ve güvenlik danışmanlarının incelemeleri sonucunda, 2007 yılından bu yana kayıtlı olan yaklaşık 24 milyon 600 bin hesabın kişisel bilgilerinin çalınmış olabileceği belirtiliyor. Zaman aşımına uğramış veritabanından, yaklaşık 12.700 ABD-dışı kredi kartı güvenlik kodları hariç; kredi ya da banka kartı numaraları ve son kullanma tarihleri ile Avusturya, Almanya, Hollanda ve İspanya'dan yaklaşık 10.700 kullanıcının banka kayıtlarının dahil olduğu bilgilerin çalınmış olabileceği söyleniyor.

Yeniden hayata geçirilecek unsurlar

Yeniden hayata geçirilecek unsurlar

Hizmetlerin yeniden hayata geçirilmesine yönelik programın içerdiği unsurlar:

· PlayStation 3 (PS3) ve PSP (PlayStation Portable) sistemlerinde online oyun imkanının yeniden işlevsel hale getirilmesi.

o Buna, online olarak onaylama gerektiren oyunlar ile indirilen oyunlar da dahildir.

· Mevcut aboneler için PS3/PSP'de Qriocity tarafından sunulan Music Unlimited hizmetine erişim

· Hesap yönetim ve şifre sıfırlamaya erişim

· PS3, PSP ve MediaGo'da, zamanı geçmemiş Kiralık Filmlerin indirilmesi için erişim

· PlayStation Home

· Arkadaş Listesi

· Sohbet İşlevi

Alınan yeni tedbirler

Alınan yeni tedbirler

Uygulamaya geçirilen yeni güvenlik tedbirleri arasında şunlar bulunuyor:

· Yeni saldırılar karşısında savunmanın güçlendirilmesi amacıyla ek otomatik yazılım gözlem ve ayar yönetimi

· Gelişmiş veri koruma ve şifreleme düzeyleri

· Ağ içindeki yazılıma yapılacak izinsiz müdahalelerin, izinsiz girişlerin ve alışılmışın dışındaki faaliyetleri tespit etmeye yönelik becerilerin geliştirilmesi

· Ek güvenlik duvarlarının hayata geçirilmesi

Şirket, sistemin birkaç aydır inşaat ve gelişim aşamasında bulunan farklı bir lokasyondaki yeni bir veri merkezine taşınmasına yönelik mevcut planlarına da hız verdi. Buna ek olarak, PS3 için tüm kayıtlı PlayStation Network kullanıcılarının hizmete bağlanmadan önce hesap şifrelerini değiştirmelerini gerektirecek bir zorunlu sistem yazılım güncellemesi de bulunacak. Ek bir güvenlik seviyesi olarak, bu şifrenin sadece söz konusu hesabın etkinleştirildiği aynı PS3'ten veya doğrulanmış e-posta teyidi aracılığıyla değiştirilebilmesi sağlanarak müşterilere ait verilerin daha da sıkı bir koruma altında tutulmasında kritik bir adımı daha atılmış oluyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları