Plazma TV ölüyor; yaşasın LCD TV!

Plazmanın en büyük savunucusu Pioneer'ın attığı geri adım, LCD'nin Plazma TV'yi silmek üzere olduğunu gösteriyor.

Plazma TV ölüyor!

Pioneer'ın Kuro plazma TV serisi, plazma jenerasyonunun son dönemlerdeki en başarılı örneklerinden biri oldu. Herkes Kuro'nun pazarın en başarılı projelerinden biri olduğu konusunda hemfikir.

Panasonic ve LG de plazma televizyonlar konusunda çeşitli başarılara imza attılar.

Fakat plazma TV'ler düz ekran televizyon satışlarının sadece %10'unu oluşturuyor. Bu arada LCD ekranlar her yıl hızlanarak gelişiyor. OLED de gelecek için ümit vaat eden bir teknoloji olarak karşımıza çıktı. Bu gelişmeler ışığında bazıları plazma TV'lerin sonunu öngörmeye başladı.

Philips'den Danny Tack, LCD televizyonların varlıklarını devam ettireceğini, plazmaların ise yavaş yavaş ortadan kalkacağını tahmin ettiklerini belirtti. Tack, Pioneer'in bile plazmanın geleceği olmadığını gördüğünü ve LCD'ye kaymakta olduğunu düşünüyor. Tack'e göre, OLED televizyonların ortaya çıkmasının da plazma TV teknolojisine darbe vurması kaçınılmaz.

Pioneer LCD'ye mi kayıyor?

Pioneer LCD'ye mi kayıyor?

Pioneer gerçekten de plazma TV üretimi konusunda küçük bir geri adım attı. Şirket'in Panasonic ile yaptığı anlaşma, artık plazma TV üretiminin Panasonic'e devredileceği anlamını taşıyor.

Pioneer'in yaptığı diğer bir anlaşma ise Sharp ile... Sharp da yeni LCD serisi için Pioneer'a LCD panel üretecek. Kısacası Pioneer plazma üretimini Panasonic'e kaydırırken, LCD işine daha fazla önem vermeye başlıyor.

Sony'den Tim Page de Tack'ın görüşlerine katılıyor. Page, Sony'nin plazma TV üretimini birkaç yıl önce bıraktığını belirtiyor. Page'e göre eskiden büyük ekran TV yapmanın tek yolu plazmayken, artık 82 inçlik LCD'ler üretilebiliyor.

Günümüzde televizyon pazarında plazma TV'lere hala bir yer olsa da, görünüşe göre gelişen LCD teknolojileri ve OLED, plazmanın sonunu gittikçe yakınlaştırıyor. Bakalım plazma teknolojisi daha kaç yıl hayatımızda kalmayı başarabilecek?

Okuyucu Yorumları