Plex hack'lendi, şifreler gitti!

Eğer siz de bu internet hizmetini kullanıyorsanız, şifrenizi elden geçirmenin vakti geldi demektir!

Onu da hack'lediler!

Video, müzik ve fotoğraf koleksiyonlarınızı kolayca organize edebilmenizi sağlayan Plex, resmi blog sayfası aracılığı ile forum barındırma sunucularının 1 Temmuz tarihinde saldırıya uğradığını açıkladı. Saldırıyla birlikte hackerların IP numaraları, forum özel mesajları, e-posta adresleri ve parolalar gibi verileri ele geçirdikleri bildirildi.

Şirket önlem olarak tüm kullanıcıların plex.tv şifrelerini sıfırladı ve saldırıdan etkilenen kullanıcıları e-posta yoluyla bilgilendirdi. Soruşturma tamamlanana kadar forum sunucuları çevrimdışı kalacak.

Haberle birlikte Plex platformuna kayıtlı kullanıcılar büyük bir endişe içersine girdi. Şirket her ne kadar hacklenen sunucular üzerinde, kredi kartı ödeme bilgileri gibi hassas verilerin depolanmadığını söylese de, kullanıcıların kart şifrelerini değiştirmelerini tavsiye etti. Kırılması zor şifreler oluşturmak için ise mutlaka 1Password ve LastPass gibi şifre yöneticilerinin kullanılması gerektiği hatırlatıldı.

Şirket, forum dışındaki tüm hizmetlerin aktif durumda ve çalışabilir olduğunun altını çizerek konuyla ilgili araştırma sürecinin devam ettiğini açıkladı.

Okuyucu Yorumları